-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Britai neberems Rusijos-Didžiosios Britanijos kultūros metų renginių

Škotijos ir Didžiosios Britanijos ministrai atsisakė remti Didžiosios Britanijos ir Rusijos kultūros metus šalyje, praneša dienraštis „Herald Scotland“.
Didžiosios Britanijos ir Ukrainos vėliavos
Didžiosios Britanijos ir Ukrainos vėliavos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Abi vyriausybės neberems Rusijos – Didžiosios Britanijos kultūros metų, vyriausybės atstovai taip pat boikotuos visus renginius, kurie vyks per šiuos kultūros metus“, – teigiama jungtiniame Škotijos ir Didžiosios Britanijos ministrų pranešime.

„Jungtinės Karalystės vyriausybė priversta atšaukti savo paramą Rusijos – Didžiosios Britanijos kultūros metams. To priežastis yra neteisėta Rusijos įvykdyta Krymo aneksija. Jokie oficialūs vyriausybės pareigūnai nesirodys šiose kultūros renginiuose“, – teigė Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerijos atstovai. 

Škotijos vyriausybės atstovai tvirtino, kad regiono kultūros ministrė Fiona Hyslop nedalyvaus jokiose Rusijos valdžios organizuojamose renginiuose, kurie vyks Škotijoje. Vis dėlto, pabrėžta, kad Rusijos kultūros renginiai vyks kaip ir buvo numatyti.

Jau ankščiau Lenkijos valdžia nusprendė atšaukti šios šalies kultūros metus Rusijoje, taip protestuodama prieš susiklosčiusią situaciją Ukrainoje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius