Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britai pašiurpę: Korano mintinai nesimokiusį sūnų motina mirtinai sumušė ir padegė

Motina lazda žiauriai sumušė savo septynerių metų sūnų, o galiausiai jį padegė. Priežastis – berniukas nenorėjo atmintinai mokytis Korano tekstų.
Atgabentą mergaitę lydi policija.
Didžiosios Britanijos policija / Reuters/Scanpix nuotr.

32 metų Sara Ege kaltinama „kaip šunį“ sumušusi savo sūnų, kuris jai mintinai negalėjo padeklamuoti teksto ištraukų iš Korano. Bandydama nuslėpti nusikaltimą moteris mirtinai sumušto berniuko kūną savo namuose Kardifo mieste padegė, praneša dailymail.co.uk.

Iš pradžių manyta, kad berniukas mirė nelaimingo atsitikimo metu, tačiau skrodimas atskleidė, kad Yaseenas Ali buvo miręs dar prieš jo kūną suniokojant ugnies liepsnoms. 

Berniuko motina kaltinama smurtavusi prieš berniuką dar likus keliems mėnesiams iki šio šiurpaus nusikaltimo. Ji daužė jį plaktuku, kočėlu, šlepete, uždarydavo garaže, pririšdavo prie durų. 

Didžiojoje Britanijoje universitetą baigusi S.Ege ir jos  vyras Yousufas Ege savo sūnų buvo užrašę į pamokas mečetėje ir tikėjosi, kad jis taps Hafizu – islame tai reiškia asmenį, kuris atmintinai moka Koraną. Policijai moteris aiškino iškėlusi berniukui sąlygą – šis privalo 35 puslapius mintinai išmokti per 3 mėnesius.

Mušė nuolat

Motina teisme teigė, kad Yaseenas mieliau žaisdavo su draugais ir mokytis nenorėjo. „Aš buvau vis labiau nusivylusi. Jei jis tinkamai neišmokdavo, aš tapdavau labai pikta ir jį mušiau. Yaseenas nelabai gerai mokėsi, per metus jis išmoko tik skyrių“, – sakė Sara Ege. Ji neslėpė, nebegalėjusi susikoncentruoti ir niršdavo vis labiau, tapdavo tarsi laukinė ir mušdavo lazda, nuolat ant sūnaus šaukdavo.

Praėjus keliems mėnesiams po sūnaus mirties gydytojui S.Ege teigė, kad užmušti sūnų jai paliepęs Shaitanas – tai islame gerai žinomas velnio vardas, ir kad ji daug geriau pasijuto, kai sūnus mirė.

Policija ir ugniagesiai į šeimos namus Kardife buvo pakviesti 2010 metų liepos mėnesį. Liepsnos pradėjo veržtis į antrąjį namo aukštą. Berniukas buvo ištrauktas iš liepsnų. Pareigūnas Rhodri Morganas teigė tikėjęs, kad išgelbėjo jo gyvybę. „Aš gaivinau jį – atlikau krūtinės paspaudimus, tačiau turėjau vis atitraukti rankas, nes jo oda buvo labai įkaitusi“, – pasakojo vyras.

Atlikus kūno skrodimą paaiškėjo tiesa. Namuose buvo rastas ir degimo skystis. S.Edge buvo suimta. 

Berniuko tėvas neigia pats sukėlęs mirtį arba leidęs mirtinai sumušti sūnų.  Yaseeno tėvas, vežiojęs sūnų į mečetę prieš ir po pamokų, teigė niekad nematęs, kaip žmona prieš vaiką pakelia ranką.

Didžiojoje Britanijoje bylos nagrinėjimas tęsiamas toliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius