Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britanijoje narkomanams siūloma pinigų už sterilizaciją

Jungtinių Valstijų labdaros organizacijos atstovai Didžiosios Britanijos miestuose siūlo narkomanams pinigų, kad šie sutiktų būti sterilizuoti, skelbia BBC naujienų tarnyba.
Švirkštas ir tabletė
Švirkštas ir tabletė / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Amerikietės Barbaros Harris įkurta labdaros organizacija „Project Prevention“ Londone, Glazge, Bristolyje, Lesteryje ir kai kuriuose Velso mietuose narkomanams siūlo 200 svarų sterlingų už sutikimą būti sterilizuotiems.

Pirmas tokį pasiūlymą priėmęs narkomanas „Džonas“ iš Lesterio sakė, kad „jis niekada neturėtų tapti tėvu.“ Narkotikus „Džonas“ vartoja nuo 12 metų.

Labdaros organizacija pripažįsta, jog tie pinigai yra „kyšis“, tačiau teigia, kad tai vienintelis būdas neleisti į pasaulį ateitį fiziškai ir protiškai sužalotiems kūdikiams, kurių tėvai yra priklausomi nuo narkotikų.

Narkotikus vartojančios nėščios moterys priklausomybę gali perduoti nešiojamam kūdikiui, jis gali gimti su organų ir smegenų pažeidimais.

B. Haris įkūrė minėtą labdaros organizaciją tada, kai įsivaikino nuo kreko priklausomos moters vaikus. „Mano vaikų biologinė motina buvo įjunkusi į visus įmanomus narkotikus bei alkoholį ir aštuonerius metus kasmet gimdė po vaiką. Labai pykstu dėl žalos, kurią narkotikai daro vaikams“, – BBC programai „Inside Out“ sakė B. Haris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius