Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje rastas numanomo slaptojo agento lavonas

Vieno dingusio britų šnipo ieškantys pareigūnai trečiadienį paskelbė pradėję tyrimą dėl nužudymo, kai šio asmens aprašymą atitinkančio vyro lavonas buvo rastas jo bute netoli slaptosios žvalgybos agentūros MI6 būstinės Londone.
Policija dirba įvykio vietoje
Policija dirba įvykio vietoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Lavonas Žvalgyba

Britų pareigūnai, prašę neskelbti jų vardų, sakė, kad apie 30 metų vyro lavonas pirmadienį buvo rastas įkištas į krepšį vonios kambaryje.

Skotland Jardas atsisakė atskleisti, ar buvo rasta grumtynių žymių, taip pat kaip buvo nužudytas šis asmuo, tačiau nurodė, kad savižudybės versiją buvo atmesta.

Tikimasi, kad vėliau trečiadienį bus atlikta autopsija ir oficialiai nustatyta nužudytojo tapatybė.

Dingęs agentas laikinai dirbo MI6, komandiruotas Didžiosios Britanijos slaptojo pokalbių klausymosi tarnybos GCHQ, nurodė keli pareigūnai, pageidavę likti anonimais.

Visi jie atsisakė atskleisti, koks darbas buvo patikėtas šiam asmeniui ir kiek laiko jis dirbo vyriausybei, tik nurodė, jog lavonas dar neatpažintas, o tyrimas tebevyksta.

35 metų Robas Millsas, šalia buto, kuriame rastas nužudytasis, pasakojo, kad kaimynai mažai žinojo apie šį vyrą ir jo darbą.

„Mažai tikėtina, kad kas nors pasisakytų kaimynams esantis šnipas“, – aiškino prabangaus Londono priemiesčio Pimliko gyventojas.

Žinoma, kad Britanija nuo Šaltojo karo laikų yra vienas iš svarbiausių pasaulyje slaptųjų agentų veiklos centrų. Apie 4 tūkst. britų žvalgybos specialistų dirba MI6 ir GCHQ, taip pat kontržvalgybos ir saugumo agentūroje MI5.

Manoma, kad Londone taip pat veikia šimtai Rusijos šnipų.

2006 metais pasaulį sukrėtė buvusio Rusijos šnipo Aleksandro Litvinenkos nunuodijimas Londone radioaktyviu poloniu. Prieš mirtį A.Litvinenka dėl savo apnuodijimo kaltino tuomečio Rusijos prezidento Vladimiro Putino režimą.

Šio buvusio slaptojo agento mirtis atgaivino prisiminimus apie garsaus Bulgarijos disidento Georgijaus Markovo nužudymą 1978 metais.

G.Markovas mirė nuo kraujo užkrėtimo, kai vienoje Londono autobuso stotelėje jam buvo įdurta skėčiu. Manoma, jog skėčio smaigalys buvo užnuodytas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius