Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 28 /14:24

Britų konservatorių lyderiu norintis tapti Jeremy Huntas žada naują referendumą

Jungtinės Karalystės sveikatos apsaugos sekretorius Jeremy Huntas paskelbė ketinantis tapti konservatorių partijos lyderiu. Be to, jis žada svarstyti dar vieno referendumo dėl pasitraukimo iš ES galimybę, skelbia independent.co.uk.
Jeremy Huntas
Jeremy Huntas / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Sveikatos apsaugos sekretoriumi Davido Camerono kabinete dirbęs J.Huntas tikino, kad mes iššūkį Borisui Johnsonui, bandydamas suvaldyti situaciją skilusioje konservatorių partijoje.

J.Hunto teigimu, dar vienas referendumas būtų vienas iš būdų, kuris padėtų įsitikinti, ar britai suvokia jos pasekmes ir kokių pasitraukimo sąlygų norėtų.

„Nemanau, kad referendumas yra būtinas, tačiau tikiu, kad reikalingas tam tikras demokratinis postūmis“, – teigė politikas, palaikęs Jungtinės Karalystės narystės ES idėją.

Nemanau, kad referendumas yra būtinas, tačiau tikiu, kad reikalingas tam tikras demokratinis postūmis, – teigė politikas, palaikęs Jungtinės Karalystės narystės ES idėją.

Kalbėdamas apie euroskeptikų pažadą panaudoti ES skirtas lėšas britų sveikatos apsaugos sistemai, J.Huntas buvo atsargus. Jo teigimu, 350 milijonų svarų panaudojimo klausimas turėtų būti diskutuojamas.

„Aš skeptiškas dėl šių skaičių. Tikrovėje yra žymiai svarbiau ne mūsų lėšų dalis Europos Sąjungoje, o bendra ekonominė situacija“, – pažymėjo politikas.

„Tikrovė tokia, kad einame į labai neužtikrintą ekonominę situaciją ir dalinti pinigus dabar būtų neteisinga“, – sakė J.Huntas.

Konservatorių politikas, pagarsėjęs prieštaringais sprendimais dėl jaunų daktarų socialinių garantijų, teigė, kad savo apsisprendimą mesti iššūkį euroskeptikui B.Johnsonui apsvarstys, o galutinį sprendimą praneš šią savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius