Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų teismas pripažino rusų oligarchą Berezovskį apšmeižtu dėl Litvinenkos nužudymo

Didžiosios Britanijos teismas trečiadienį priteisė tremtyje gyvenančiam Rusijos oligarchui Borisui Berezovskiui 150 tūkst. svarų (569 tūkst. litų) kompensaciją dėl pareiškimo, esą jis yra susijęs su buvusio Rusijos šnipo Aleksandro Litvinenkos nužudymu.
Borisas Berezovskis
Borisas Berezovskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Londono aukštojo teismo teisėjas sakė, jog nėra „jokių įrodymų“, kad B.Berezovskis, kuris yra įnirtingas Rusijos premjero Vladimiro Putino kritikas, yra susijęs su A.Litvinenkos nunuodijimu radioaktyviu poloniu 2006 metais.

„Galiu tvirtai pasakyti, kad man nepateikta jokių įrodymų, jog ponas Berezovskis kaip nors dalyvavo nužudant poną Litvinenką, – pareiškė teisėjas Davidas Eady (Deividas Idis), skaitydamas nutartį Aukštajame teisme. – Be to, neturiu jokio pagrindo... įtarti jį (tokiais veiksmais)“.Nepateikta jokių įrodymų, jog ponas Berezovskis kaip nors dalyvavo nužudant poną Litvinenką.

Į Kremliaus nemalonę patekusiam milijardieriui B.Berezovskiui 2003 metais Britanijoje buvo suteiktas politinis prieglobstis.

Jis buvo pateikęs ieškinį dėl pareiškimų, išsakytų Rusijos televizijos „RTR Planeta“, kuris Britanijoje transliuojama per palydovą, vienoje žinių laidoje.

Kremliaus kritikas A.Litvinenka mirė 2006 metų lapkritį, kai viename Londono viešbutyje išgėrė radioaktyviu poloniu užnuodytos arbatos.

Dėl šio nužudymo smarkiai atšalo Londono ir Maskvos santykiai, kuriuos dar labiau pablogino Rusijos atsisakymas išduoti svarbiausią šios bylos liudininką.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius