Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų žurnalistas E.Lucasas sekmadienį leidžia klausydamasis lietuviškos muzikos

Įtakingo britų žurnalo „The Economist“ redaktorius Edwardas Lucasas pareiškė, kad didžiausia palaima sekmadienį - klausyti Baltijos šalių muzikos. Tai jis pasakė socialiniame tinkle „Twitter“, kur žurnalisto paskyrą stebi apie 27 tūkst. vartotojų.
Edwardas Lucasas
Edwardas Lucasas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Štai mano adventiškas sekmadienis: parašai „Spotify“ paieškoje žodį „Estijos“. Tada paspaudi grojimo mygtuką. Tą patį padarai su „Latvijos“, o tada su „Lietuvos“ muzika ir turi valandas palaimos“, -  socialiniame tinkle parašė E.Lucasas. 

Britų žurnalistas garsėja tuo, kad yra Rusijos ir Baltijos šalių politikos ekspertas. Jis buvo pirmasis užsienietis, kuris turėjo leidimą gyventi Lietuvoje po nepriklausomybės atkūrimo. Jis moka rusų, lenkų kalbas, taip pat - šiek tiek lietuviškai, latviškai ir estiškai.

Prieš menesį Vilniuje vykusioje tarptautinėje konferencijoje „Pilietinė gynyba hibridiniame kare“ britas pademonstravo, kad vis dar nepamiršo lietuvių kalbos. „Jau seniai nekalbėjau, reikia prisiminti“, - skambant ovacijoms šypsodamasis sakė E.Lucasas.

Tą kartą Lietuvoje jis skaitė pranešimą apie Rusijos šnipų tinklą ir informacinį karą prieš Baltijos šalis. Žurnalistas sulaukė daugybės klausimų. Dauguma jų buvo suformuluoti lietuviškai, tačiau E.Lucasui vertėjo neprireikė - suprato, ko klausė lietuviai, bet atsakinėjo angliškai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius