Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulgarijoje – ginkluotas banko apiplėšimas su įkaitų drama (atnaujinta 13.22 val.)

Trečiadienį Bulgarijoje, Sliveno mieste, prasidėjo įkaitų drama, kai ginkluotas plėšikas įsiveržė į banko „Investbank“ pastatą. Ketvirtadienio rytą derybos su banko apsaugininką sunkiai sužeidusiu plėšiku vyko toliau.
Bulgarijos policininkai saugo perimetrą aplink banką, kuriame ginkluotas plėšikas laiko kelis įkaitus.
Bulgarijos policininkai saugo perimetrą aplink banką, kuriame ginkluotas plėšikas laiko kelis įkaitus. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ginkluotas nusikaltėlis į banką įsiveržė trečiadienį, apie 16 val. vietos (ir Lietuvos) laiku. Per užpuolimą buvo sunkiai sužeistas 42 metų banko apsaugininkas. Septyni žmonės, tarp kurių – šešios moterys, buvo paimti įkaitais.

Banko apylinkes apsupo policijos pareigūnai, gyventojai iš greta esančių namų buvo evakuoti saugiu atstumu.

Iš sostinės Sofijos į įvykio vietą atvyko specialios paskirties policijos dalinys ir psichologai-derybininkai. Įkaitų išlaisvinimo operacijai ėmėsi vadovauti Bulgarijos vidaus reikalų ministerijos vyriausiasis sekretorius Kalinas Georgijevas. Taip pat pranešama, kad ketvirtadienį į Sliveną atvyko ir Bulgarijos premjeras Boiko Borisovas.

Nusikaltėlį mėginusiam sulaikyti apsaugininkui peršauta krūtinė. Jis buvo skubiai nuvežtas į ligoninę ir operuotas, tačiau jo būklė lieka itin sunki.

Pirminiais duomenimis, kiti įkaitai per užpuolimą nenukentėjo, praneša newsru.com, nors prabėgus dviem valandoms nuo apiplėšimo pradžios banke vėl buvo girdimi šūviai.

Apie 22 val. nusikaltėlis paleido pirmąją 32 metų įkaitę mainais už cigaretes ir gaiviuosius gėrimus. Tuo metu iš greta esančio apskrities administracijos pastato ugniagesių kopėčiomis buvo evakuoti 26 šios įstaigos darbuotojai. Apskrities gubernatorius Marinas Kavrykovas, jo padėjėjai ir apsaugininkai liko darbo vietose.

1.30 val. Bulgarijos vidaus reikalų ministras Cvetanas Cvetanovas televizijos žurnalistams sakė, kad įkaitai nenukentėjo, o derybos su nusikaltėliu tęsiamos. Ministras atsisakė atskleisti plėšiko reikalavimus.

Lenta.ru praneša, kad dar du įkaitus plėšikas paleido 4.15 val. Ką jis gavo už tai mainais, žiniasklaidai nėra žinoma.

Plėšikas paleido visus įkaitus (papildyta 13.22 val.)

Banko plėšikas ketvirtadienį paleido visus laikytus įkaitus, tačiau pats liko banko pastate. Apie tai žurnalistus informavo šalies premjeras B.Borisovas. Vyriausybės vadovas kreipėsi į plėšiką per radiją, ragindamas jį pasiduoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius