Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 12 10 /17:28

Bulgarijoje per dujas vežusio traukinio avariją žuvo mažiausiai penki žmonės

Bulgarijos šiaurės rytuose šeštadienį nuvažiavus nuo bėgių ir sprogus dujas vežusiam krovininiam traukiniui žuvo mažiausiai penki žmonės, o dar 27 buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.
Traukinio avarija Bulgarijoje
Traukinio avarija Bulgarijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Daugiau nei 20 cisternų su suskystintomis propano ir butano bei propileno dujomis gabenęs traukinys nulėkė nuo bėgių įvažiuodamas į Chitrino miestelio, esančio už maždaug 100 kilometrų nuo Varnos, pagrindinio Bulgarijos Juodosios jūros uosto, geležinkelio stotį.

Paskutinės dvi cisternos rėžėsi į elektros liniją bei sprogo, dar septynios propileno pripildytos cisternos nuvirto nuo bėgių, sakė vietos policijos atstovė Asia Jordanova.

Sprogimas įvyko 5 val. 37 min. vietos (ir Lietuvos) laiku.

Pasak Vidaus reikalų ministerijos, nelaimės vietoje dirba 200 ugniagesių ir gelbėtojų. Dėl avarijos nukentėjo daugiau nei 50 pastatų, 40 šeimų buvo evakuotos.

Netoliese esančio Šumeno miesto ligoninė pranešė, kad vienas 18-metis mirė nuo patirtų sužeidimų, o trys smarkiai apdegę žmonės buvo nugabenti į ligoninę Varnoje. Jų gyvybėms grėsė pavojus.

Iš oro nufilmuotame vaizdo įraše matyti virš maždaug 800 gyventojų turinčio Chitrino kylantis didžiulis juodų dūmų debesis. Ant beveik visiškai sugriautos geležinkelio stoties bėgių gulėjo nuvirtusios apdegusios cisternos, visur mėtėsi nuolaužos.

Kaip sakė Bulgarijos priešgaisrinės ir civilinės saugos departamento vadovas Nikolajus Nikolovas, „aplink sprogimo vietą viskas suniokota. 20 žmonių ištraukti iš griuvėsių gyvi; ugniagesiai ieško kitų“.

Be Chitrino geležinkelio stoties, sprogimas sugriovė policijos pastatą ir kelis palei geležinkelio bėgius esančius namus.

Vietos valdžios duomenimis, po sprogimo įsiplieskę gaisrai apie vidudienį buvo užgesinti.

„Aukų bus daugiau nei penkios. Yra keletas sužeistųjų, kuriems apdegė 90 proc. kūno“, – sakė į avarijos vietą atvykęs Bulgarijos premjeras Boiko Borisovas. Jis paragino žmones duoti kraujo sužeistuosius gydančioms ligoninėms.

Gyventojai sakė, kad ugniagesiai vyko į nelaimės vietą „labai lėtai“. Krovininių traukinių avarijos Bulgarijoje yra gana dažnos, nes šalies geležinkeliai yra pasenę ir nuolat niokojami vagių, bet aukų būna itin retai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius