Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulgarijos gynybos ministras neigia, kad su JAV deramasi dėl PRG

Bulgarijos ir JAV vyriausybės nesidera dėl priešraketinės gynybos (PRG) sistemos elementų dislokavimo, praneša Bulgarijos televizijos kanalas „bTV“, remdamasis bendru Bulgarijos užsienio reikalų ir gynybos ministerijų vadovų Nikolajaus Mladenovo ir Anyu Angelovo pareiškimu.
Raketos
Raketos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pareiškimas buvo paskelbtas po ministrų dalyvavimo parlamento užsienio reikalų ir gynybos komisijos posėdyje.

„Gynybos ministerija nesiderėjo nei oficialiai, nei neoficialiai“, – sakė A.Angelovas, pridurdamas, kad Bulgarijos gynybos ministerija neturi atstovo JAV. „Visa tai tik gandai“, – pastebėjo jis.  „Kalbama apie sistemą, kurios sukūrimas aptarinėjamas nuo 2008 metų. Šis projektas pateiktas apsvarstyti NATO Tarybai Strasbūre: vyksta užsienio reikalų ir gynybos ministrų pasitarimai, svarstoma, kaip ši sistema, kuri apsaugos visų Aljanso šalių teritorijas nuo galimų balistinių raketų, bus kuriama“, – sakė N.Mladenovas.

Pasak jo, „sistema kuriama remiantis labai rimta analize ir tyrimais, o dėl tos priešraketinės sistemos elementų kol kas jokių sprendimų nebuvo priimta“.  Bulgarijai, pasak N.Mladenovo, svarbiausiu dalykas yra ne tai, ar ši sistema apsaugos visą šalies teritoriją, bet tai, kad toks skydas būtų kolektyvinio saugumo, kurį Bulgarija gauna būdama NATO nare, dalis.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius