Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Burkina Fase karinėmis uniformomis vilkintys vyrai nužudė 60 žmonių

Burkina Fase karinėmis uniformomis vilkintys vyrai nužudė šešiasdešimt žmonių, vėlai sekmadienį sakė prokuroras, paskelbdamas apie naujausio išpuolio sukilimo krečiamoje šalyje tyrimą.
Burkina Faso kariai
Burkina Faso kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ketvirtadienį Karmos kaime, šiaurinėje Jatengos provincijoje, mūsų nacionalinių ginkluotųjų pajėgų uniformomis vilkintys asmenys nužudė apie 60 žmonių“, – pareiškime naujienų agentūrai AFP nurodė Vahigujos aukštesniojo teismo prokuroras Lamine Kabore, remdamasis žandarmerijos atstovais.

„Sužeistieji buvo evakuoti ir šiuo metu jais rūpinamasi mūsų sveikatos priežiūros įstaigose“, – sakė jis ir pridūrė, kad nusikaltėliai „paėmė įvairių daiktų“.

Pasak gyventojų, su kuriais susisiekė AFP, išgyvenusieji pasakojo, kad į Karmą įsiveržė daugiau nei 100 motociklais ir pikapais atvažiavusių žmonių.

Anot jų, karinėmis uniformomis vilkintys vyrai nužudė dešimtis vyrų ir jaunuolių.

Išgyvenusieji nurodė, kad žuvo „apie 80 žmonių“.

Ši Vakarų Afrikos šalis kovoja su džihadistų sukilimu, kuris 2015 metais persimetė iš kaimyninio Malio.

Naujausias kraujo praliejimas įvyko praėjus savaitei po to, kai per įtariamų džihadistų išpuolį netoli Aoremos kaimo, esančio maždaug už 15 km nuo Vahigujos, žuvo 34 gynybos savanoriai ir šeši kariai.

Po to išpuolio Burkina Faso karinė chunta paskelbė „visuotinę mobilizaciją“, kad valstybei būtų suteiktos „visos būtinos priemonės“ kovai su kruvinomis atakomis, dėl kurių kaltinami su grupuotėmis „al Qaeda“ ir „Islamo valstybė“ susiję džihadistai.

Vyriausybė jau buvo paskelbusi, kad planuoja paimti dar 5000 karių kovai su sukilimu, nuo 2015 metų krečiančiu vieną skurdžiausių pasaulio šalių.

Burkina Faso laikinasis prezidentas, kapitonas Ibrahimas Traore paskelbė tikslą susigrąžinti 40 proc. šalies teritorijos, kurią kontroliuoja džihadistai.

Nevyriausybinių pagalbos grupių duomenimis, dėl smurto žuvo daugiau kaip 10 000 žmonių, o du milijonai gyventojų buvo priversti palikti savo namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius