Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvę kolegos apie žurnalistų žudiką: „Vesterio elgesys įkyrėdavo daugeliui žmonių naujienų kanale“

Nepatenkintas buvęs JAV televizijos stoties darbuotojas, kuris nužudė du žurnalistus, anksčiau „įkyrėdavo“ savo bendradarbiams, bet darbe nebuvo pastebėta jokių požymių, kad jo psichika būtų sutrikusi, ketvirtadienį pareiškė jo buvęs darbdavys.
Vesteris Lee Flanaganas
Vesteris Lee Flanaganas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Virdžinija

41 metų Vesteris Lee Flanaganas dirbo reporteriu televizijoje WDBJ Roanoko mieste Virdžinijos valstijoje nuo 2012 metų kovo iki 2013 metų vasario, bet buvo atleistas dėl savo prasto darbo ir pykčio protrūkių, sakė stoties generalinis direktorius Jeffrey Marksas.

Trečiadienį V.L.Flanaganas nušovė du šio kanalo, kuris yra nacionalinės televizijos CBS antrinė bendrovė, žurnalistus, kai šie ėmė vieną interviu tiesioginiame eteryje. Vėliau užpuolikas nusišovė.

„Mums vis dar sunku suvokti, kas jam nutiko per tuos pustrečių metų“ po to, kai jis buvo atleistas, J.Marksas sakė per spaudos konferenciją, apsuptas dešimčių WDBJ darbuotojų, kurių daugelis buvo susikibę rankomis.

„Neįtarėme, kad jo psichika sutrikusi. Buvome aiškiai nustatę problemų dėl jo darbo kokybės“, – pridūrė kanalo vadovas.

J.Marksas teisino televizijos personalo parinkimo tvarką ir sakė, kad CBS labai kruopščiai atsirenka darbuotojus. V.L.Flanagano biografija buvo patikrinta, o visi duomenys apie jį buvo palankūs, sakė generalinis direktorius.

Problemų iškilo tik tuomet, kai tas darbuotojas jau buvo priimtas, pažymėjo J.Marksas. „Vesterio elgesys įkyrėdavo daugeliui žmonių naujienų kanale“, – pridūrė jis.

Problemų iškilo tik tuomet, kai tas darbuotojas jau buvo priimtas, pažymėjo J.Marksas. „Vesterio elgesys įkyrėdavo daugeliui žmonių naujienų kanale“, – pridūrė jis.

V.L.Flanaganas, kuris darbe buvo žinomas kaip Bryce'as Williamsas, televizijai „ABC News“ atsiųstame manifeste tikino patyręs diskriminaciją kaip juodaodis žurnalistas gėjus.

J.Marksas sakė, kad 2013 metais pateikti skundai, esą su V.L.Flanaganu buvo nesąžiningai elgiamasi, buvo nedelsiant ištirti ir pripažinti neturinčiais pagrindo. Kol dirbo televizijoje, V.L.Flanaganas įvykdė įsipareigojimą pasitikrinti pas psichiatrą, bet galiausiai buvo atleistas.

Jis buvo išlydėtas iš pastato policijos ir pademonstravo grėsmingą ženklą, įteikęs medinį kryžių naujienų direktoriui ir pareiškęs „Jums jo prireiks“, pasakojo J.Marksas. Išeidamas jis taip pat išsakė paniekos pilnus žodžius Adamui Wardui – televizijos operatoriui, kuris buvo nušautas trečiadienį.

V.L.Flanaganas buvo pateikęs skundą Darbuotojų lygių galimybių komisijai ir ieškinį teismui, prašydamas iškelti civilinę bylą, bet tie dokumentai buvo atmesti, sakė WDBJ vadovas.

„Per visus tuos tyrimus buvo nustatyti, kad joks sveiko proto žmogus nebūtų palaikęs paminėtų incidentų diskriminacija arba persekiojimu“, – pabrėžė J.Marksas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius