Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Bosnijos serbų karinis lyderis Ratko Mladičius pasijuto blogai per teismo posėdį

Buvęs Bosnijos serbų pajėgų vadas Ratko Mladičius ketvirtadienį per teismo posėdį Tarptautiniame tribunole buvusiai Jugoslavijai (TTBJ) pasijuto blogai ir buvo nuvežtas į ligoninę apžiūrėti.
Ratko Mladičius
Ratko Mladičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

R.Mladičiaus, kaltinamo genocidu ir karo nusikaltimais, teismo posėdis, kuriame parodymus davė kaltintojų liudytojas – buvęs taikos palaikymo pajėgų Bosnijoje ir Hercegovinoje atstovas Davidas Harlandas, trumpam sustabdytas.

Serbijoje 2011 metų gegužę suimtam 70 metų R. Mladičiui, pramintam „Bosnijos skerdiku“, pateikta 11 kaltinimų dėl genocido, karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmoniškumui per karą Balkanuose, nusinešusį 100 tūkst. žmonių gyvybių ir dar apie 2,2 mln. gyventojų pavertusį pabėgėliais.

R.Mladičiui pateikti kaltinimai siejami su  žudynėmis Srebrenicoje, kur R.Mladičiaus vadovaujamos Bosnijos serbų pajėgos 1995 metais išžudė beveik 8 tūkst. musulmonų vyrų ir berniukų.

R. Mladičius taip pat laikomas atsakingu dėl 44 mėnesius trukusios ir 1995-ųjų lapkritį pasibaigusios Sarajevo apsiausties, per kurią žuvo 10 tūkst. žmonių.

Prokurorai jį sieja su dar maždaug 200 JT taikdarių paėmimu įkaitais ir kaltina tariamai įsakius savo kariams „išvalyti“ Bosnijos miestus nuo kroatų, musulmonių ir kitų ne serbų tautybės gyventojų.

R.Mladičius jam pateiktus kaltinimus atmeta. Jeigu Tarptautinis tribunolas buvusiai Jugoslavijai (TTBJ) R.Mladičių pripažins kaltu, jam grėstų laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius