Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 03 24 /13:28

Buvęs Egipto prezidentas Hosni Mubarakas paleistas į laisvę

Buvęs Egipto prezidentas Hosni Mubarakas buvo paleistas į laisvę iš karinės ligoninės. Gydymo įstaigose jis buvo priverstinai laikomas nuo pat 2011-ųjų, kai buvo nuverstas per masinius protestus, skelbia BBC.
Hosni Mubarakas
Hosni Mubarakas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jo teisininko teigimu, H.Mubarakas penktadienį buvo išleistas iš karinės ligoninės Kairo pietinėje dalyje ir išvyko į savo namus šiauriniame Heliopolio priemiestyje.

„Taip“, – naujienų agentūrai AFP atsakė H.Mubarako advokatas Faridas al-Deebas, paklaustas, ar buvęs valstybės vadovas penktadienį išvyko iš ligoninės.

Paleisti H.Mubaraką į laisvę Egipto apeliacinis teismas nurodė išteisinęs buvusį prezidentą dėl protestuotojų mirčių per 2011 metų sukilimą.

H.Mubarakui šiuo metu yra 88 metai, prezidentu jis tapo 1981-aisiais, kai buvo nužudytas tuometis šalies lyderis Anwaras Sadatas.

H.Mubarakas buvo kaltinamas skatinimu žudyti protestuotojus per minėtą 18 dienų sukilimą, kai policijos ir demonstrantų susirėmimai pareikalavo maždaug 850 gyvybių.

2012 metais H.Mubarakas buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos, bet apeliacinis teismas nurodė jį teisti iš naujo ir po dvejų metų kaltinimai jam buvo panaikinti.

Šių metų kovo 2 dieną Egipto aukščiausios instancijos apeliacinis teismas išteisino jį dėl vaidmens žudant žmones.

2016 metų sausį apeliacinis teismas paliko galioti trejus metus įkalinimo H.Mubarakui ir dviem jo sūnums dėl kaltinimų korupcija. Tačiau buvo atsižvelgta į jau atliktą bausmės laiką. Abu jo sūnūs, Alaa ir Gamalas, buvo paleisti.

Ketvirtadienį vienas teismas nurodė atnaujinti tyrimą H.Mubarako atžvilgiu dėl korupcijos. Įtariama, kad jis gavo dovanų iš valstybinio laikraščio „al Ahram“.

Keli svarbūs 2011 metų sukilimo aktyvistai šiuo metu atlieka ilgas laisvės atėmimo bausmes, o teisių gynimo grupės sako, kad dar šimtai žmonių dingo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius