Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Graikijos finansų ministras Janis Varufakis sukūrė dainą apie migraciją

Skandalingais pareiškimais pagarsėjęs buvęs Graikijos finansų ministras Janis Varufakis sukūrė dainą apie migraciją. Ši daina turėtų būti atlikta Albanijos liaudies dainų ansamblio Venecijos architektūros festivalyje, rašo politico.eu.
Graikijos finansų ministras Janis Varufakis
Graikijos finansų ministras Janis Varufakis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Graikija

J.Varufakis buvo vienas iš dešimties įžymių asmenų, kurių buvo paprašyta parašyti dainą. Vėliau šios dainos buvo išverstos į albanų kalbą ir bus atliekamos Venecijos architektūros bienalėje, Italijoje.

„Dainos tekste ponas Varufakis rašo apie gyvenimą toli nuo namų, atskirai nuo savo dukters“, – pasakojo vienas iš festivalio kuratorių, amerikietis Simonas Battisti.

Pats buvęs Graikijos finansų ministras, kuriam teko užduotis derėtis dėl Graikijos skolos suvaldymo, šią asmeninę patirtį aprašė ir savo tinklaraštyje.

Jis teigė, kad 2005 metais jo žmona išsivežė dukrą Kseniją į Australiją, Sidnėjų, aiškindama, kad jis niekada nebegalės su ja susitikti. Pasak jo, būtent ši skausminga patirtis perteikiama dainoje.

2015 metų vasarą J.Varufakis atsistatydino iš ministro posto ir atsidėjo knygos rašymui. Šių metų vasario mėnesį jis sukūrė naują politinį judėjimą „DiEM25“.

Šio politinio judėjimo tikslas – sukurti „visiškai demokratinę ir funkcionuojančią Europą iki 2025-ųjų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius