Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Gruzijos ambasadorius Ukrainoje Grigolis Katamadzė: Donecko ir Luhansko žmonės turėtų pamatyti Abchaziją, kur viskas sugriauta ir išgrobta

Apverktinas Abchazijos ir Pietų Osetijos pavyzdys turėtų būti pamokantis Ukrainai, sako buvęs Gruzijos ambasadorius Ukrainoje Grigolis Katamadzė.
Abchazijos lyderis Aleksandras Ankvabas
Abchazijos lyderis Aleksandras Ankvabas

Jo teigimu, dabar ten viskas išgrobta ir labai nesaugu. Tai jis pareiškė komentuodamas šią savaitę Suchumyje kilusią politinę krizę.

„Apverktiną Abchazijos ir Pietų Osetijos pavyzdį turi įsidėmėti didelė Ukrainos dalis – Krymas ir Pietų Ukraina. Sovietmečiu Abchazijoje poilsiavo milijonai turistų ir ne tik iš Sovietų Sąjungos. Per visus 23 metus, greičiausiai, ten neatostogavo nė milijono turistų. Ten viskas sugriauta, išgrobta ir labai nesaugu“, – sakė jis leidiniui „Gordon“.

Sovietų okupacijos metais Abchazijoje poilsiavo milijonai turistų ir ne tik iš Sovietų Sąjungos. Per visus 23 metus, greičiausiai, ten neatostogavo milijono turistų. Ten viskas sugriauta, išgrobta ir labai nesaugu.

Buvęs diplomatas pripažįsta, kad viskas, kas vyksta nepripažintoje „respublikoje“, yra jos politikos pasekmė.

„Opozicijos teigimu, net tie 900 milijonų, kuriuos gavo šalis, buvo paprasčiausiai išvogti, jų niekur neinvestavo. Taigi, visos tokios „respublikos“ yra juodosios skylės, per kurias plaunami pinigai. Labai norisi tikėti, kad žmonės pabus iš sapno, kuriame atsirado, ir pradės realiai vertinti situaciją“, – sakė jis.

Buvęs ambasadorius neatmeta galimybės, kad neramumai Suchumyje buvo sukurstyti siekiant „respublikos“ prijungimo prie Rusijos.

Abchazijos „lyderis“ pabėgo

Opozicijos protestuotojai šturmavo Abchazijos prezidentūrą, o šio separatistinio regiono lyderis pareiškė, kad mėginama įvykdyti perversmą.

„Tai mėginimas įvykdyti ginkluotą perversmą“, – naujienų agentūra „Interfax“ citavo Abchazijos lyderį Aleksandrą Ankvabą.

Manoma, kad A.Ankvabas pabėgo į savo tėvoniją pietryčių Abchazijoje, nurodė „Interfax“, remdamasis neįvardytais šaltiniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius