Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Irano lyderis Mahmoudas Ahmadinejadas nedalyvaus prezidento rinkimuose

Buvęs Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas antradienį pranešė nedalyvausiąs kitų metų prezidento rinkimuose, paklausęs Irano aukščiausiojo lyderio patarimo, praneša žiniasklaida.
Mahmoudas Ahmadinejadas
Mahmoudas Ahmadinejadas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Iranas

„Vykdydamas didžiojo revoliucijos lyderio valią aš neketinu dalyvauti kitų metų prezidentinėse varžybose“, – rašė jis laiške ajatolai Ali Khamenei, kurį paskelbė Irano žiniasklaida.

Prieš dieną A.Khamenei atsargiai rinkdamas žodžius pareiškė: „Pas mane atėjo vienas žmogus ir aš jam liepiau nedaryti vieno dalyko, tikėdamas, kad tai bus geriau ir tam žmogui, ir šaliai“.

A.Khamenei netiesiogiai leido suprasti, kad M.Ahmadinejado dalyvavimas sukurtų „dvipolę amosferą“, kuri „pakenktų šaliai“.

Buvęs prezidentas, radikalios politikos šalininkas, pastaraisiais mėnesiais dažnai rodėsi viešumoje, todėl pradėta kalbėti, kad jis planuoja dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.

Ši žinia turėtų nuraminti nuosaikųjį Irano prezidentą Hassaną Rouhani, kuris gegužės 19 dienos rinkimuose turėtų siekti antros kadencijos.

Būtent M.Ahmadinejado kurstytojiška retorika, ypač kalbant apie Irano branduolinę programą ir priešiškumą Izraeliui, yra kaltinama dėl padidėjusios įtampos Irano ir Vakarų santykiuose, tačiau dėl savo populistinių pažadų ir kuklios kilmės jis tebėra populiarus skurdesniuose Irano visuomenės sluoksniuose.

Tuo metu H.Rouhani, pasiekęs susitarimą su pasaulio galiomis dėl sankcijų jo šaliai nutraukimo, mainais į Irano branduolinės programos pažabojimą, patiria augantį konservatorių spaudimą, neva susitarimas beveik nedavė naudos Iranui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius