Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Buvusio Irano lyderio perspėjimas D.Trumpui: „Ketveri metai baigsis greitai“

Buvęs Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas sekmadienį išsiuntė 3500 žodžių viešą laišką naujajam Jungtinių Valstijų prezidentui Donaldui Trumpui, skelbia „Politico“.
Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas
Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Savo laiške radikaliais pasisakymais ir grasinimais Izraeliui pagarsėjęs M.Ahmadinejadas pasiūlė pagalbą ir patarimus D.Trumpui. Laiško tonas buvo stebėtinai nuosaikus, turint galvoje pastarųjų savaičių Irano ir JAV nesutarimus.

2013 metais prezidento postą palikęs M.Ahmadinejadas laiške gyrė D.Trumpo rinkimų kampaniją dėl to, kad šis pabrėžė „JAV rinkimų sistemos korumpuotumą“.

Laiškas buvo perduotas Šveicarijos ambasadai Teherane, atstovaujančiai JAV interesus.

„Ketveri metai yra ilgas laiko tarpas, bet jis baigiasi greitai“, – konstatavo buvęs Irano prezidentas. „Galimybė turi būti vertinama ir visos akimirkos turi būti išnaudojamos geriausiu keliu“, – pridūrė jis.

Laiške M.Ahmadinejadas taip pat skundėsi Amerikos dominavimu Jungtinėse Tautose ir aiškino, kad būtent amerikiečiai kalti dėl „nesaugumo, karų, žudynių, draskančių tautas“.

Rašydamas apie D.Trumpo sprendimą uždrausti septynių valstybių piliečiams kurį laiką patekti į JAV, jis paprašė JAV prezidento „gerbti tautų ir rasių įvairovę“.

Tiesa, laiške buvęs Irano vadovas neužsiminė apie šalies branduolinę programą, kuri buvo dvišalių nesutarimų priežastimi pastarąjį dešimtmetį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius