Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Buvęs Irano prezidentas parašė atvirą laišką D.Trumpui

Buvęs Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas sekmadienį paskelbtame atvirame laiške Jungtinių Valstijų prezidentui Donaldui Trumpui sveikina pastarojo kritinį požiūrį į JAV politinę sistemą, tačiau nesutinka dėl vizų draudimo ir požiūrio į moteris.
Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas
Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Daugelis iraniečių mano, kad naujasis Amerikos prezidentas yra drėbtas iš tokio pat molio, kaip ir M.Ahmadinejadas, kuris visų nuostabai iškilo 2005 metais savo radikalios retorikos ir populistinės ekonominės politikos dėka.

Savo interneto puslapių anglų ir persų kalbomis paskelbtame laiške buvęs Irano lyderis kalba apie panašumus su D.Trumpu.

„Jūsų Ekscelencija labai teisingai apibūdinote Jungtinių Valstijų politinę sistemą ir rinkimų struktūrą kaip korumpuotą ir antivisuomenišką“, – savo laiške rašo M. Ahmadinejadas.

Tiesa, didelė dalis laiško yra skirta paraginti D.Trumpą nutraukti Amerikos intervenciją Artimuosiuose Rytuose ir atsisakyti buvusių JAV administracijų „arogancijos“.

Savo laiške M.Ahmadinejadas taip pat užsiminė ir apie D.Trumpo vizų draudimą septynių musulmoniškų šalių piliečiams, tarp jų ir Irano.

„Skirtingų šalių elito ir mokslo atstovų, tarp kurių buvo daugiau nei milijonas mano tautiečių iraniečių, buvimas ir konstruktyvios pastangos turėjo didelės įtakos Jungtinių Valstijų plėtrai. ... Šiuolaikinės Jungtinės Valstijos priklauso visoms tautoms“, – teigė jis.

Laiško pabaigoje jis kalba ir apie pagarbą moterims, taip subtiliai užsimindamas apie paties D.Trumpo nepagarbius pasisakymus apie moteris.

„Istoriškai didūs vyrai ypač gerbė moteris ir Dievo joms suteiktus gebėjimus“, – parašė buvęs Irano prezidentas.

Verta paminėti, kad M.Ahmadinejadas mėgsta rašyti laiškus pasaulio lyderiams. Laiškus jis yra rašęs ir buvusiam Amerikos prezidentui Barackui Obamai, Vokietijos kanclerei Angelai Merkel ir popiežiui bei buvusiam JAV prezidentui George'ui W.Bushui, kuriam yra parašęs net 18 puslapių laišką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius