Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs laidos vaikams vedėjas Jimmy Savile'as Didžiosios Britanijos ligoninėse seksualiai išnaudojo vaikus ir lavonus

Ketvirtadienį Didžiosios Britanijos policija paskelbė buvusio britų televizijos BBC laidų vedėjo Jimmy Savile'o seksualinio išnaudojimo šalies ligoninėse detales, skelbia naujienų svetainė bbc.com.
Jimmy Savile
Jimmy Savile / „Scanpix“ nuotr.

2011 m. miręs J.Savile'as, naudodamasis galimybe be apribojimų lankytis šalies ligoninėse, nuo 1962 m. iki 2009 m. tvirkino aukas, kurių jauniausiai buvo penkeri, o vyriausiajai 75 m.

Vienoje iš paviešintų bylų taip pat teigiama, kad J. Savile'as iš mirusiojo kūno ištraukė stiklines akis ir iš jų pasigamino juvelyrinį dirbinį.

Tyrėjai paskelbė, kad jis pacientus išnaudojo ligoninių palatose ir net lytiškai santykiavo su lavonais. Duomenys yra surinkti iš 28 šalies ligoninių.

Šalies sveikatos apsaugos sekretorius Jeremy Hunt'as viešai atsiprašė aukų ir teigė, kad J.Savile'o poelgiai sukrėtė šalį.

Skelbiami duomenys atskleidė, kad tik devynios seksualinio išnaudojimo aukos apie tai buvo pranešusios ligoninės personalui. Velionis žurnalistas prie savo aukų priekabiavo tiek fiziškai, tiek psichologiškai. 

Pranešama, kad J.Savile'as taip pat tvirkino kūnus ligoninės morge, jo aukomis taip pat tapo pacientai paaugliai, gulintys lovose po atliktų operacijų. Dešimties metų berniukas, kuris laukė rentgeno procedūros, buvo ištvirkintas jam sėdint vežimėlyje.

Didžiosios Britanijos policija teigė, kad viena auka bijojo pastoti. Vienoje iš paviešintų bylų taip pat teigiama, kad J. Savile'as iš mirusiojo kūno ištraukė stiklines akis ir iš jų pasigamino juvelyrinį dirbinį.

„Visi ilgą laiką galvojo apie Savile'ą kaip apie ekscentrišką asmenybę, kuri užsiėmė labdaringa veikla. Šiandien paskelbtas tyrimas atskleidžia, kad iš tiesų jis buvo ligotas tvirkintojas, kuris ilgą laiką naudojosi visuomenės simpatija, kad pasiektų savo tikslus.“

Didžiosios Britanijos premjero Davido Camerono atstovas pareiškė, kad vyriausybės vadovas buvo sukrėstas ir tikisi, kad iš to bus pasimokyta.

J.Savile'as televizijos BBC eteryje ilgą laiką vedė populiarią laidą vaikams „Jim'll Fix It“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius