-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy užsiminė apie grįžimą į politiką

Buvęs Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy užsiminė, kad gali grįžti į politiką – ne dėl valdžios troškimo, o "iš pareigos" savo šalies žmonėms.
Nicolas Sarkozy ir jo šalininkams teko pripažinti pralaimjėimą
Nicolas Sarkozy / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dešiniųjų pažiūrų N.Sarkozy, kurį pernai gegužę įveikė socialistas prezidentas Francois Hollande'as, sakė verslo savaitraščiui „Valeurs Actuelles“, jog jam nelieka kitos išeities, tik sugrįžti.

„Deja, ateis laikas, kai klausimas bus klausimas skambės nebe “Ar nori?„, o “Ar turi pasirinkimą?„“, – N.Sarkozy sakė duodamas interviu, kuis bus paskelbtas ketvirtadienį.

„Šiuo atveju nebegalėsiu sakyti: “Esu laimingas; vežioju savo mergaitę į mokyklą, vykstu į konferencijas visame pasaulyje„, – aiškino jis. – Šiuo atveju privalėsiu eiti (į politiką). Ne iš noro – iš pareigos. Ir tik dėl Prancūzijos.“

Praradęs postą po vienos penkerių metų kadencijos, N.Sarkozy pasitraukė iš politikos, pralaimėjęs prezidento rinkimus gegužę.

Jis sakė norintis daugiau laiko skirti savo žmonai, buvusiai supermanekenei Carlai Bruni (Karlai Bruni), ir 2011-aisiais gimusiai jųdviejų dukrele Giuliai.

Jo dešiniajai partijai UMP nuo to laiko sunkiai sekėsi ieškoti naujo lyderio – ji vos nesuskilo į buvusio N.Sarkozy premjero Francois Fillono ir partijos pirmininko Jeano Francois Cope šalininkus.

58 metų N.Sarkozy labai populiarus tarp UMP eilinių narių, o daugelis jį ragino grįžti prieš 2017 metų prezidento rinkimus.

N.Sarkozy naujieji komentarai nuskambėjo tuo metu, kai F.Hollande'as populiarumas yra pasiekęs rekordines žemumas, o prezidentui sunkiai sekasi gaivinti stringančią Prancūzijos ekonomiką bei pažaboti didėjantį nedarbą.

Šią savaitę agentūros IFOP paskelbti apklausos rezultatai rodo, kad F.Hollande'ą palaiko tik 37 proc. prancūzų. Palyginti su praeitu mėnesiu, jog populiarumas nusmuko šešiais punktais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius