Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Rumunijos premjeras dėl korupcijos nuteistas kalėti

Buvęs Rumunijos ministras pirmininkas Adrianas Nastase pirmadienį nuteistas kalėti ketverius metus, nes ėmė šimtamilijoninius kyšius už vienos verslininkės paskyrimą į aukštą postą vyriausybėje.
Adrianas Nastase
Adrianas Nastase / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Premjeras

63-ejų A.Nastase buvo pripažintas kaltas, kad paėmė kyšių, kurių bendra suma sudarė 630 tūkst. eurų, iš statybų verslininkės Irinos Jianu už jos paskyrimą vadovauti viešųjų darbų departamentui.

Pasak prokurorų, I.Jianu padengė A.Nastasės ir jo žmonos Danielos švaistūniškas išlaidas Kinijoje 2002-2004 metų laikotarpiu.

Prabangos prekėms, tarp kurių buvo ir brangūs baldai, bronzinės statulėlės net plastiko daržovės, pervežti į Rumunija prireikė keliolikos laivais transportuojamų konteinerių.

I.Jianu apmokėjo ir restauravimo darbus, atliktus dviejose vilose, priklausiusiose buvusiam socialdemokratų ministrui pirmininkui A.Nastasei, vadovavusiam vyriausybei 2000-2004 metais.

Jis dar pripažintas kaltas tuo, kad šantažavo minėtą pirkimų siautėjimą Honkonge surengusį buvusį Rumunijos konsulą.

Honkonge. A.Nastase grasino konsului nutekinti informaciją, kad šis diplomatas buvo slaptosios policijos agentas.

A.Nastase, kuris nedalyvavo teismo svarstyme, kuris surengtas praėjus vos 10 mėnesių nuo jo paleidimo iš kalėjimo, atlikus du trečdalius bausmę už kitą nusikaltimą.

Dvejus metus kalėti jis buvo nuteistas 2012-ųjų birželį dėl maždaug 1,5 mln. eurų perpumpavimo savo 2004 metų perrinkimo kampanijai.

Prokurorai sakė, kad valstybinės institucijos ir privačios kompanijos buvo spaudžiamos dalyvauti viename 2004 metų statybų konkurse, kurio dalyvavimo mokesčiai pereidavo per kelias sąskaitas, o galiausiai būdavo skiriami A.Nastase prezidentinės kampanijos plakatams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius