-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 09 04 /13:23

Buvęs TVF vadovas Dominique'as Straussas-Kahnas atskrido su žmona į Paryžių

Buvęs Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovas Dominique'as Straussas-Kahnas sekmadienį pirmą kartą nuo to laiko, kai vieno Niujorko viešbučio kambarinė apkaltino jį bandymu išžaginti ir taip sužlugdė jo viltis siekti Prancūzijos prezidento posto, grįžo į Paryžių.
Dominique'as Straussas-Kahnas su žmona
Dominique'as Straussas-Kahnas su žmona / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iš Niujorko pakilęs „Air France“ lėktuvas, kuriuo skrido nešlovę užsitraukęs politikas, anksti sekmadienį nutūpė Paryžiaus Charles'io de Gaulle'io oro uoste.

Paryžiuje oro uosto terminale lėktuvo, kuris nutūpė 7 val. 5 min. vietos (8 val. 5 min. Lietuvos) laiku, laukė daug policininkų ir žurnalistų.

Netrukus policininkų apsuptas prancūzų politikas ir jo žmona Anne Sinclair skubiai perėjo terminalą ir iškart išvažiavo jų laukusiu juodu „Peugeot“ į savo namus prabangiame Vogėzų aikštės rajone. Eidami jiedu šypsojosi, bet nieko nepasakė žurnalistams.

D.Straussas-Kahnas į lėktuvą Johno F.Kennedy tarptautiniame oro uoste įsėdo šeštadienį vakare, praėjus mažiau nei dviem savaitėms po skandalingų kaltinimų lytiniais nusikaltimais panaikinimo Niujorke.

62 metų D.Straussas-Kahnas gegužę atsistatydino iš TVF vykdomojo direktoriaus pareigų. Tai jis padarė po to, kai J.F.Kennedy oro uoste buvo areštuotas ir apkaltintas lytine prievarta prieš vieno Niujorko viešbučio kambarinę.

Praėjusią savaitę jis išėjo į laisvę, nes teisėjas panaikino jam pateiktus kaltinimus. Kaltintojai sako, jog negalėjo tęsti bylos, nes dėl minėtos kambarinės ankstesnio melo neįmanoma įrodyti, kad šį kartą ji tikrai sako tiesą.

Prieš skandalą, kuris kilo gegužę, buvo prognozuojama, kad D.Straussas-Kahnas, gerbiamas prancūzų ekonomistas ir buvęs finansų ministras, 2012 metų Prancūzijos prezidento rinkimuose bus pagrindinis Nicolas Sarkozy varžovas, tačiau po Niujorko kambarinės kaltinimų jo politinei karjerai veikiausiai atėjo galas.

Dėl jo sugrįžimo keblioje padėtyje atsidūrė Prancūzijos opozicinė Socialistų partija, kuri kaip tik rengiasi rinkti savo kandidatą, kuris kitų metų balandį ir gegužę prezidento rinkimuose varžysis su N.Sarkozy.

„Nekantrauju grįžti į savo šalį“, – rugpjūčio 23-iąją, kai buvo panaikinti kaltinimai, žurnalistams prie savo prabangių namų Žemutiniame Manhatane sakė D.Straussas-Kahnas. Išgyventą teisinę dramą jis pavadino „baisiu ir neteisingu išbandymu“ ir pridūrė: „Plačiau pakalbėsiu grįžęs į Prancūziją“.

Rašytiniame pareiškime jis nurodė, kad tris mėnesius trukęs teisinis procesas jam ir jo šeimai „buvo košmaras“.

Tačiau teisiniai D.Strausso-Kahno vargai dar nesibaigė. Jį kaltinanti kambarinė Nafissatou Diallo pateikė jam civilinį ieškinį, kuriuo reikalauja neskelbiamo dydžio kompensacijos.

Be to, ir Prancūzijoje jam teks stoti prieš teismą – atskirą bylą prieš jį pradėjo 32 metų rašytoja Tristane Banon, tvirtinanti, jog šis įtakingas socialistų politikas 2003 metais įsiviliojo ją į butą Paryžiuje ir mėgino išprievartauti.

D.Straussas-Kahnas yra paskelbęs, jog ketina paduoti T.Banon į teismą dėl šmeižto. Pasak buvusio TVF vadovo, rašytoja susigalvojusi šią istoriją tikėdamasi reklamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius