Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs TVF vadovas Dominique'as Straussas-Kahnas sutiko sumokėti 6 mln. dolerių viešbučio tvarkytojai

Susikompromitavęs buvęs Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovas Dominique'as Straussas-Kahnas sutiko sumokėti 6 mln. JAV dolerių (15,9 mln. litų) pagal taikos sutartį, užbaigiančią bylą, kurią iškėlė Manhatano viešbučio tvarkytoja, apkaltinusi jį lytiniu užpuolimu, penktadienį pranešė žiniasklaida.
Dominique'as Straussas-Kahnas
Dominique'as Straussas-Kahnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos dienraštis „Le Monde“ savo šeštadienio numeryje nurodo, kad anksčiau šalies prezidento rinkimų kampanijos potencialiu favoritu laikytas politikas sutiko sumokėti Nafissatou Diallo šią solidžią sumą, kad užbaigtų 18 mėnesių užsitęsusią skandalingą teisinę epopėją.

„Le Monde“ straipsnis buvo paskelbtas po to, kai JAV dienraštis „The New York Times“ pranešė, jog 63 metų D.Straussas-Kahnas ir N.Diallo „tyliai susitarė išspręsti“ jos bylą.

Kaip rašo „Le Monde“, D.Straussas-Kahnas šiuo pinigus surinks pasiskolindamas 3 mln. dolerių iš banko, o likusius gaus iš savo žmonos Anne Sinclair, kuri šiuo metu gyvena atskirai nuo vyro. Buvusi televizijos žinių pranešėja yra paveldėjusi didelį palikimą iš savo tėvo, prekiavusio meno kūriniais.

Šią civilinę bylą nagrinėjantis teisėjas Douglasas McKeonas naujienų agentūrai AFP sakė, kad „teismo posėdis gali įvykti jau ateinančią savaitę“, tačiau atsisakė komentuoti pranešimus apie taikos sutartį.

N.Diallo advokatų komanda taip pat nekomentavo, tačiau D.Strausso-Kahno gynėjai pareiškė, kad „Le Monde“ pranešimas yra fantazija.

Jų pranešime sakoma: „Nei Dominique'as Straussas-Kahnas, nei jo advokatai neketina komentuoti bylos, nagrinėjamos Jungtinėse Valstijose. Tačiau jie tvirtai neigia išgalvotą ir klaidinantį pranešimą, išplatintą „Le Monde“.“

D.Strausso-Kahno, kurį daugelis laikė žmogumi, galinčiu varžytis rinkimuose su tuometiniu prezidentu Nicolas Sarkozy, įspūdingas nuopuolis įvyko pernai, po jo arešto viename Manhatano viešbutyje dėl įtarimų seksualine prievarta.

N.Diallo bylą D.Straussui-Kahnui Niujorko civiliniame teisme iškėlė po to, kai kaltintojai panaikino kriminalinius kaltinimus prievarta – dėl to, kad kambarinės argumentai esą neįtikins prisiekusiųjų.

Nors D.Straussas-Kahnas vėliau įklimpo ir į kitas teisines problemas, kurios suteršė jo kažkada puikią reputaciją, tas pradinis incidentas viešbutyje, įvykęs 2011 metų gegužę, buvo šokiruojamas netikėtumas.

Tuo metu D.Straussas-Kahnas skraidė po pasaulio sostines kaip TVF vadovas ir turėjo paskelbti apie savo grėsmingos kandidatūros iškėlimą Prancūzijos prezidento rinkimuose.

Viešbučio „Sofitel“ kambarinė N.Diallo sudaužė tas viltis, kai pareiškė, kad įtakingasis politikas savo kambaryje nuogas ją užpuolė ir privertė jį patenkinti oraliniu būdu.

D.Straussas-Kahnas buvo areštuotas tuo metu, kai rengėsi išskristi į Europą. Vėliau jis pripažino, kad tame viešbučio kambaryje buvo lytinis aktas su valytoja, bet tvirtino, kad jis įvyko abipusiu sutikimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius