Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dominique'as Straussas-Kahnas teigia mėginęs pabučiuoti žurnalistę Tristane Banon, bet liovęsis jai pasipriešinus

Buvęs Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovas Dominique'as Straussas-Kahnas sakė Prancūzijos policijai, kad buvo sugriebęs žurnalistę Tristane Banone, kuri jį kaltina mėginimu išžaginti, tačiau paleidęs, kai ši pasipriešino, sakoma apklausos dokumentuose.
Dominique'as Straussas-Kahnas su žmona
Dominique'as Straussas-Kahnas su žmona / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mėginau suimti ją rankomis. Mėginau pabučiuoti į lūpas. Ji mane stipriai atstūmė. Ji sušuko – apytikriai: „Ar išprotėjote?“ Aš iškart paleidau. Ji sugriebė savo daiktus ir įniršusi išėjo iš buto“, – D.Strausso-Kahno parodymai cituojami dokumentuose, su kuriais susipažino naujienų agentūra AFP.

Ketvirtadienį Prancūzijos prokurorai sustabdė tyrimą dėl rašytojos ir žurnalistės T.Banon pareiškimo, esą 30 metų už ją vyresnis politikas D.Straussas-Kahnas, kuris buvo jos šeimos draugas, 2003 metais mėgino ją išžaginti viename neįrengtame bute Paryžiuje.

Pasak tyrėjų, nors D.Straussas-Kahnas prisipažino dėl veiksmų, „kurie gali būti kvalifikuojami kaip lytinė prievarta“, tokiai nusikalstamai veikai, kuri laikoma mažesniu nusižengimu negu mėginimas išžaginti, senaties terminas tėra treji metai.

Pasak advokato, atstovaujančio 32 metų T.Banon, ši nutartis yra dalinė pergalė, įrodanti, kad jo klientė neišsigalvojo šio incidento, kad apšmeižtų D.Straussą-Kahną, nors anksčiau tai teigė kaltinamasis ir jo šalininkai.

„Jam teks tenkintis likus nenuteistu seksualiniu užpuoliku, saugomu senaties nuo baudžiamųjų kaltinimų, tačiau ne nuo pagrįstų įtarimų dėl jo elgesio su moterimis“, – sakė žurnalistės advokatas Davidas Koubbis.

Pasak jo, prokurorų sprendimas, „nors ir nepatenkinamas, yra pirmoji panelės Banon pergalė, nes po penkis mėnesius trukusios įnirtingos kovos buvo neabejotinai nustatyta, kad jos byla yra ne be pagrindo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius