Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Buvęs Ukrainos premjeras Mykola Azarovas išskrido į Austriją

Mykola Azarovas, šią savaitę pasitraukęs iš Ukrainos premjero posto, kai nepavyko sumažinti įtampos politinės krizės apimtoje šalyje, išvyko į Austriją, penktadienį pranešė žiniasklaida.
Mykola Azarovas
Mykola Azarovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo dienraštis „Kronen-Zeitung“, 66 metų M.Azarovas, kuris yra artimas Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus sąjungininkas, praėjus kelioms valandoms po atsistatydinimo privačiu reaktyviniu lėktuvu išskrido į Vieną aplankyti ten esančių savo šeimos narių ir planuoja kurį laiką ten pasilikti.

Ukrainos ambasada Vienoje, taip pat Austrijos užsienio reikalų ir Vidaus reikalų ministerijos šio pranešimo nekomentavo. Dienraštis savo tinklalapyje paskelbtame pranešime citavo neįvardytus informuotus šaltinius.

M.Azarovo atsistatydinimas antradienį ir parlamento sprendimas atšaukti anksčiau šį mėnesį priimtus įstatymus, varžiusius teisę protestuoti, nesugebėjo užbaigti krizės, kuri prasidėjo lapkritį, kai, spaudžiant Rusijai, V.Janukovyčius nusprendė nepasirašyti svarbios sutarties su Europos Sąjunga (ES).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius