Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Vokietijos finansų ministras tapo komiku

Buvęs Vokietijos finansų ministras Peeras Steinbrückas tapo „stand-up“ komiku ir drauge su šio žanro profesionalu Florianu Schröderiu išvyko gastrolių po šalį.
Peeras Steinbrückas
Peeras Steinbrückas tapo komiku. / dpa
Temos: 2 Komedija Vokietija

Kaip pranešė britų transliuotojas BBC, bilietai į jų satyrinį šou Berlyne, Hamburge ir Kelne jau išpirkti. P.Steinbrückas, kuriam sausį sukako 70 metų, anksčiau vadovavo Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės vyriausybei, buvo Vokietijos socialdemokratų partijos pirmininkas, o 2013 metais su Angela Merkel kovojo dėl federalinio kanclerio posto.

2015 metų kovą P.Steinbrückas prisidėjo prie tarptautinės nevyriausybinės organizacijos „Ukrainos modernizavimo agentūra“ (AMU), susijusios su prieštaringos reputacijos ukrainiečių oligarchu Dmytro Firtašu.

2016 metais palikęs Bundestagą ir vyriausybę, P.Steinbrückas dirbo interneto banko „ING-DiBa AG“ direktorių taryboje.

Vokietijoje P.Steinbrückas garsėja provokuojamais poelgiais ir pasisakymais. 2007 metais jis su šeima demonstratyviai išvyko atostogauti į Namibiją, užuot dalyvavęs Didžiojo septyneto (G-7) ministrų susitikime Vašingtone.

Per 2013 metų rinkimų kampaniją jis netikėtai atšaukė savo pasirodymą banke „Sarasin & Cie“, laikraščiui „Sueddeutsche Zeitung“ parašius, kad šis bankas gali būti įsipainiojęs į bylą dėl vengimo mokėti mokesčius.

Tąsyk P.Steinbrückas skundėsi, kad Vokietijos finansų ministro atlyginimas – 250 tūkst. eurų per metus – per mažas, regioninių taupomųjų bankų direktoriai esą gauna daugiau.

2013 metų vasarį jo pareiškimai išprovokavo diplomatinį skandalą – komentuodamas Italijos rinkimų rezultatus jis pasakė, kad „laimėjo du klounai“. Buvęs finansų ministras turėjo omenyje Beppe Grillo, kuris yra profesionalus komikas, ir buvusį Italijos premjerą Silvio Berlusconi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius