Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusio TVF vadovo Dominique'o Strausso-Kahno advokatai išpeikė medicinos tyrimo išvadas

Buvusio Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovo Dominique'o Strausso-Kahno advokatai antradienį sukritikavo medicinos tyrimo išvadas, kuriose nurodoma, jog šį iškilų Prancūzijos politiką lytine prievarta kaltinanti viešbučio kambarinė nukentėjo nuo „užpuolimo“ ir „išžaginimo“.
Dominique'as Straussas-Kahnas su savo advokatu Benjaminu Brafmanu
Dominique'as Straussas-Kahnas su savo advokatu Benjaminu Brafmanu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Gydytojas, apžiūrėję ligoninėje kambarinę Nafissatou Diallo šių metų gegužę tuojau po jos susidūrimo su D.Straussu-Kahnu viename prabangiame Manhatano viešbutyje, nustatė, kad moters lytiniai organai paraudę, o moteris skundėsi peties skausmais, rašo Prancūzijos dienraštis „L'Express“. Šis laikraštis antradienį savo tinklalapyje nupasakojo šio medicinos tyrimo išvadas ir pridėjo interviu su N.Diallo advokatu.

N.Diallo sakė gydytojui, kad viešbutyje „Sofitel“, kuriame ji dirbo, buvo pargriauta ant grindų vieno svečio ir verčiama santykiauti oraliniu būdu, rašo „L'Express“. Tyrimai vėliau parodė, kad pažeista viena moters peties sausgyslė, sakė jos advokatas.

„Traumų priežastis: užpuolimas, išžaginimas“, – „L'Express“ citavo medicinos tyrimo ataskaitą.

Šios išvados atitinka kaltinimus baudžiamojoje byloje prieš D.Straussą-Kahną ir N.Diallo pateiktame ieškinyje.

D.Straussas-Kahnas, buvęs kandidatas į Prancūzijos prezidento postą, šiuos kaltinimus neigia, o jo advokatai tvirtina, kad jų klientų santykiuose su kambarine jokios prievartos nebuvo. Antradienį jie pareiškė, kad mėginimai N.Diallo būklės tyrimo ligoninėje išvadas vaizduoti kaip pagrindžiančias kaltinimus prieš D.Straussą-Kahną yra „klaidinantys ir apgaulingi“.

„Ligoninės ataskaita pagrįsta beveik vien besiskundžiančios liudininkės, kuri ne kartą pasirodė esanti nepatikima, žodžiais“, ir šios išvados nepatvirtina smurtinio incidento prielaidos, nurodoma advokatų Benjamino Brafmano ir Williamo W.Tayloro pranešime.

„Medicinos ataskaitos patvirtina, kad ieškovė nepatyrė jokios traumos, kurią būtų sukėlęs jėgos panaudojimas. Medicinos ataskaitose aprašoma ieškovės fizinė būklė visiškai nėra sužeidimai – tai įprasta būklė, kurią galėjo sukelti daugelis tikėtinų priežasčių, o ne vien lytinė prievarta, įskaitant lytinius santykius abiejų partnerių sutikimu kelios dienos prieš šį incidentą“, – pridūrė buvusio TVF vadovo advokatai.

Tuo tarpu N.Diallo advokatas Kennethas Thompsonas, kuris antradienį nebuvo biure, elektroniniame laiške pareiškė, jog „visiška nesąmonė“ teigti, kad D.Strausso-Kahno santykiai su jo kliente vyko abipusiu sutarimu.

„Tiesa paaiškės teisme, ir mes laukiame teismo“, – pabrėžė K.Thompsonas.

62 metų D.Straussas-Kahnas, kuris yra vedęs, buvo apkaltintas pasikėsinimu išžaginti ir kitais nusikaltimais, kai 32 metų N.Diallo informavo pareigūnus, jog šis viešbučio svečias ją užpuolė gegužės 14 dieną. Šis incidentas įvyko, kai kambarinė įėjo į D.Strausso-Kahno apartamentus, manydama, kad svečias jau išvykęs ir norėdama juos sutvarkyti.

Tačiau tikimybė, kad ši byla pasieks teismą, sumenko praeitą mėnesį, kai prokurorai pareiškė, jog N.Diallo melavo jiems apie savo kilmę ir veiksmus po įtariamo užpuolimo, todėl kilo abejonių dėl nukentėjusiosios patikimumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius