Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Byla dėl pedofilijos „Arteke“ perduota į Ukrainos generalinę prokuratūrą

Bylos, užvestos pagal pranešimus apie nepilnamečių žaginimus tarptautiniame vaikų centre (TVC) „Artek“, perduota Ukrainos generalinės prokuratūros žinion, pranešė šeštadienį „5-asis kanalas“.
Sovietmečiu garsiausia pionierių stovykla „Artek“ dabar virto pedofilų irštva.
Sovietmečiu garsiausia pionierių stovykla „Artek“ dabar virto pedofilų irštva. / „Scanpix“ nuotr.

„Vaikų tėvas areštuotas, jo arešto terminas pratęstas pagal įstatymus. Kitų kaltinamųjų šioje byloje kol kas dar nėra“, – sakė kanalo laidoje generalinio prokuroro pavaduotojas Viktoras Pšonka.

Savo ruožtu vidaus reikalų ministro pavaduotojas, Vyriausiosios tyrimų valdybos viršininkas Petro Koliada pareiškė: „Mažiau kalbų bus dėl šios bylos kalbant apie objektyvumo tyrimą. Jeigu bus būtina, mes paliksime tyrimo grupę tos pačios sudėties, bet jai vadovaus Generalinės prokuratūros tyrėjas.“

Kaip pranešė „5–asis kanalas“, remdamasis „Arteko“ direktoriaus Boriso Novožylovo atstovu spaudai, TVC direktoriui, gydomam Feofanijos klinikoje, nuo penktadienio suteikta apsauga – jį saugo du milicininkai civiliniais drabužiais. „Arteko“ spaudos tarnybos duomenimis, B.Novožylovas po intensyviosios terapijos kurso perkeltas iš reanimacijos skyriaus į paprastą palatą.

Kaip jau pranešta, spalio 13 dieną deputatas Vadimas Kolesnyčenka iš opozicinės Regionų partijos paskelbė žiniasklaidoje pranešimą apie vaikų žaginimą TVC „Artek“ ir paprašė teisėsaugos institucijas neleisti nutraukti šios baudžiamosios bylos.

Baudžiamąją bylą dėl nepilnamečių žaginimo TVC „Artek“ tiria Ukrainos VRM Vyriausioji tyrimo valdyba.  Spalio 14 dieną Ukrainos vidaus reikalų ministras Jurijus Lucenka pranešė, kad milicija pateikė kaltinimą nepilnamečių žaginimu jų įtėviui ( toliau žiniasklaidos priemonėse buvo nurodoma žurnalo „Artek“ vyriausiojo redaktoriaus Dmitrijaus Poliuchovičiaus byla). Dar trys TVC „Artek“ vadovai yra kaip liudininkai, ir netrukus jiems bus pateiktas kaltinimas šio nusikaltimo padarymu.

Tą pačią dieną J.Lucenka informavo, jog VRM turi informacijos, kad susiję su šia byla kai kurie Ukrainos liaudies deputatai.  Spalio 15–16 dienomis kai kurie Ukrainos leidiniai paskelbė informaciją, nurodydami Julijos Tymošenko bloko deputatų, neva susijusių su vaikų žadinimu, – Serhyjaus Teriochino, Viktoro Ukolovo ir Ruslano Bohdano – pavardes. Visi šie deputatai griežtai paneigė, kad yra susiję su šia byla.

TVC „Artek“ vadovybė taip pat paneigė pareiškimus apie vaikų žaginimą vaikų centre. Tirdama byla, milicija padarė keletą kratų, tarp jų pas TVC „Artek“ generalinį direktorių B.Novožylovą, kurio statusas procese dar nenustatytas.

Be to, kaip teigia leidiniai, su skandalu dėl nepilnamečių tvirkinimo susijęs Ukrainos Ortodoksų bažnyčios Umanės vyskupijos dvasininkas.  Kai kurie ekspertai sieja kilusį skandalą su rinkimų kampanijos Ukrainoje pradžia. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius