Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 28 /12:16

Neramumai Čečėnijoje: nušautas „Sever“ bataliono vado pavaduotojas ir jo žmona

Rusijos vidaus reikalų ministerijai pavaldaus „Sever“ bataliono vado pavaduotojas Musa Ajubovas ir jo žmona buvo nušauti ketvirtadienį, praneša naujienų agentūra „TASS“.
Groznas
Groznas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Groznas Čečėnija

„Nužudytieji buvo rasti Grozne esančiame viešbutyje. Šalia buvo rastas pistoletas „Makarov“. Iš jo buvo paleisti kontroliniai šūviai į galvas“, – teigė Čečėnijos policijos atstovas. Jo teigimu, įtariamasis jau sulaikytas.

Neoficialiais duomenimis, nužudyti M.Ajubovą ir jo žmoną galėjo sūnėnas Idrisas Ajubovas, kuris prekiauja narkotikais.

Žmogžudystė įvyko Grozno priemiestyje. Kol kas įvykio aplinkybės tiriamos, tačiau jau pasklido gandai, kad išpuolis gali sukelti neramumus Ramzano Kadyrovo griežtai valdomame regione.

„Sever“ batalione tarnauja 700 karių, o jam vadovauja Vladimiro Putino apdovanotas Alibekas Delimchanovas, kurio brolis Adamas yra išrinktas į Valstybės Dūmą.

„Sever“ bataliono kariai įtariami prisidėję ir galimai organizavę Rusijos opozicijos lyderio Boriso Nemcovo nužudymą. Šiame batalione tarnavo ir nužudymu kaltinamas Zauras Dadajevas. Vienas iš buvusių bataliono karių bei galimų nužudymo organizatorių Ruslanas Geremejevas vis dar ieškomas Rusijos teisėsaugos. Įtariamas žudikas I.Ajubovas irgi tarnavo batalione „Sever“ ir 2010 m. drauge su Z.Dadajevu bei R.Geremejevu buvo apdovanoti Vladimiro Putino ordinu už didvyriškumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius