Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čečėnų kovotojų lyderis Umarovas traukiasi iš Kaukazo emyrato vadovo posto

Čečėnų kovotojų lyderis Doku Umarovas, kuris buvo pasiskelbęs Kaukazo emyru, sekmadienį pranešė atsisakantis šių pareigų.
Doku Umarovas
Doku Umarovas / kavkazcenter.com nuotr.

Apie tai D.Umarovas pranešė vaizdo įraše, kuris buvo paskelbtas portale „YouTube“.

„Vienbalsiai priėmėme sprendimą, kad šiandien pasitrauksiu iš savo posto“, – vaizdo įraše sako barzdotas kovotojas, kuris prisiėmė atsakomybę už kovą dviejų savižudžių sprogdintojų surengtus išpuolius Maskvoje.

Naujasis vadinamojo Kaukazo emyrato vadovas bus Aslambekas Vadalovas, kuris, pasak D.Umarovo, yra „jaunesnis ir energingesnis“.

D.Umarovas pažymėjo, jog traukiasi dėl sveikatos būklės – tai paskatino kai kuriuos stebėtojus prisiminti prieš kurį laiką pasklidusius gandus, esą „Kaukazo emyrą“ mėginta nunuodyti. Tuomet kalbėta, jog D.Umarovas išgyveno, tačiau jo sveikata smarkiai pašlijo.

46 metų kovotojų lyderis vaizdo įraše pabrėžė, kad jo atsistatydinimas „nereiškia, jog aš pasitrauksiu iš džihado“. Jis taip pat pažadėjo, jog negailėdamas jėgų „žodžiais ir darbais“ padės savo įpėdiniui.Jis pabrėžė, kad atsistatydinimas nereiškia, jog pasitrauks iš džihado.

Miškinguose Kaukazo kalnų slėniuose besislapstančio D.Umarovo Rusijos saugumo pajėgoms nepavyko sučiupti beveik du dešimtmečius, nors pareigūnai kelis kartus buvo paskelbę apie jo žūtį.

Barzdotas maištininkas Rusijos labiausiai ieškomų asmenų sąraše atsidūrė gerokai prieš kruvinus sprogdinimus Maskvos metropolitene, nusinešusius 39 žmonių gyvybes. Jis nuo 1994 metų kovojo su Kremliaus pajėgomis dviejuose Čečėnijos separatistiniuose karuose. 

2007 metų spalį D.Umarovas pasiskelbė „Kaukazo emyrato“ vadovu ir suvienijo įvairias kovotojų grupuotes keliuose pietiniuose Rusijos regionuose, siekdamas Šiaurės Kaukaze įvesti šariatą (islamo teisę) .  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius