Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čečėnų lyderis Zakajevas Lenkijoje paleistas į laisvę

Penktadienį 40-čiai dienų Lenkijoje sulaikytas Čečėnijos opozicijos lyderis Achmedas Zakajevas paleistas į laisvę. Varšuvos teismas nusprendė, jog Čečėnijos vyriausybės emigracijoje vadovas gali būti laisvas, nes jam taikomas pabėgėlio statusas, pranešė Lenkijos televizija TVN24.
Achmedas Zakajevas
Achmedas Zakajevas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį Lenkijos prokuratūra sulaikė Rusijos tarptautinio arešto orderiu ieškomą A.Zakajevą ir kreipėsi į teismą su prašymu jį areštuoti 40-čiai parų.

Lenkų teisėjas Piotras Schabas savo sprendimą aiškino tuo, jog pateikti dokumentai rodo, kad A.Zakajevas turi pabėgėlio statusą ES šalyse, taip pat negalima panaikinti vienos iš ES šalių priimtą sprendimą. A.Zakajevui politinį prieglobstį yra suteikusi Didžioji Britanija.

Tačiau, kaip pažymi lenkų žiniasklaida, teismo nuosprendis nėra galutinis. A.Zakajevas būdamas laisvėje turi laukti ekstradicijos. Rusijos prokuratūra privalo per 40 dienų pateikti tokį reikalavimą, kurį dar turės svarstyti Lenkijos teismas, o galutinį sprendimą priims šios šalies Teisingumo ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius