Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Centrinėje Indijoje keleiviniam traukiniui įsirėžus į prekinį sąstatą, žuvo 21 žmogus

Indijos centrinėje Madhja Pradešo valstijoje ankstų pirmadienio rytą prekiniam sąstatui įsirėžus į keleivinį traukinį mažiausiai 21 žmogus žuvo, o dar daugiau kaip 50 buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.
Traukinių avarija Indijoje
Traukinių avarija Indijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Traukinys Indija

Aukų skaičius gali augti, nes kol kas gelbėtojai tikrina dviejų nuniokotų vagonų nuolaužas, sakė geležinkelių pareigūnas R.S.Yadavas.

Gelbėjimo operaciją apsunkina tai, kad incidento rajone keliai pažliugę, o artimiausia ligoninė yra už 5 km nuo Badarvaso.

Pliaupiant smarkiam lietui tarpmiestinis ekspresas „Indauras–Gvalioras“ su prekiniu traukiniu susidūrė netoli Badarvaso stoties, esančios maždaug už 260 km į šiaurę nuo valstijos sostinės Bhopalo.

Prekinis sąstatas buvo ne savo kelyje ir važiuodamas visu greičiu kaktomuša trenkėsi į keleivinį traukinį, pridūrė R.S.Yadavas. Per susidūrimą du galiniai ekspreso vagonai buvo tiesiog suploti. Geležinkelių pareigūnas Daulatas Singhas Meena nurodė, kad buvo sužeisti mažiausiai 53 keleiviai, iš jų 18 sunkiai.

„Mes manome, kad prekinis traukinys trenkėsi į Badarvaso stoties platformoje stovintį keleivinį ekspresą, nes nepamatė šviesoforo signalo, įspėjančio, kad kelias užimtas“, – pareiškė televizijos kanalo NDVT laidoje Šivpurio apygardos administracijos vadovas Rajkumaras Pathakas.

Pasak R.Pathako, pirminiais duomenimis, per incidentą nenukentėjo nė vienas užsienio turistas.
Per pastaruosius keturis mėnesius tai jau ketvirtoji didelė geležinkelio katastrofa Indijoje.

Gegužės 28 dieną šalies rytuose ekspresui „Gyaneshwari“ nuvažiavus nuo bėgių, ekstremistams susprogdinus geležinkelį, žuvo 148 žmonės.

Birželio 18 dieną 27 žmonės buvo sužeisti nuslydus nuo bėgių ekspresui „Amaravati“, kuris atsitrenkė į geležinkelio vežimėlį, atsidūrusį kelyje.

Liepos 19 dieną rytinėje Vakarų Bengalijos valstijoje į stotyje stovintį keleivinį traukinį visu greičiu įsirėžus kitam traukiniui, 63 žmonės žuvo, o dar daugiau nei 165 buvo sužeisti.

Rugpjūčio 17 dieną keturi žmonės žuvo per traukinio katastrofą Faizabade.

Daugiausia gyvybių nusinešusi geležinkelio avarija Indijoje įvyko 1981 metais, kai nuo bėgių nuriedėjęs traukinys nulėkė į upę rytinėje Biharo valstijoje. Tąsyk žuvo apie 800 žmonių. 

Indijos geležinkelio tinklo linijų ilgis siekia 63 327 km, o juo kursuojantys traukiniai kasdien veža daugiau kaip 18 mln. keleivių ir daugiau kaip 2 mln. tonų krovinių.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius