-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Centro dešinioji „Vienybė“ įtikinamai laimėjo Latvijos parlamento rinkimus, rodo galutiniai rezultatai

Latvijos premjero Valdžio Dombrovskio centro dešinysis blokas "Vienybė" įtikinamai laimėjo šeštadienį vykusius visuotinius rinkimus, surinkęs 31,22 proc. balsų ir užsitikrinęs 33 Seimo mandatus.
Rinkimai Latvijoje
Rinkimai Latvijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Latvija

Antrą vietą užėmė centro kairiosios pakraipos politinių partijų susivienijimas „Santarvės centras“, kurį remia daugiausia rusakalbiai rinkėjai.

Šis pirmojo Rygos mero ruso Nilo Ušakovo vadovaujamas blokas surinko 26,04 proc. balsų ir savo vietų skaičių Seime padidino nuo 18 iki 29.

Centro dešinioji Žaliųjų ir valstiečių sąjunga (ŽVS) liko trečioje vietoje su 19,68 proc. balsų ir turės 22 mandatus.

Tai rodo apibendrinti galutiniai rezultatai, kuriuos, suskaičiavus visų 1 013 rinkimų apylinkių balsalapius, trečiadienį paskelbė Centrinė rinkimų komisija.

Gerokai atsilikusios nuo lyderių į Seimą pateks dar dvi partijos: konservatyvus nacionalistinis Nacionalinis susivienijimas „Viskas – Latvijai!“–„Tėvynė ir Laisvė“–Latvijos nacionalinės nepriklausomybės judėjimas (LNNJ), už kurį balsavo 7,67 proc. rinkėjų, ir verslui palankus dešiniųjų partijų susivienijimas „Už geresnę Latviją!“, surinkęs 7,65 proc. balsų

Su aštuoniais nacionalistų iškovotais mandatais dabartinė trijų partnerių valdančioji koalicija iš viso Seime turės svarią 63 vietų daugumą.

Kairuoliška prorusiška „Už žmogaus teises vieningoje Latvijoje“ (UŽTVL) surinko vos 1,43 proc. balsų ir savo atstovų 10–ojo šaukimo Seime neturės. Kadenciją baigiančiame Seime ji turėjo 6 vietas.

Kitos 7 partijos surinko mažiau nei procentą balsų. Iš viso rinkimuose dalyvavo 13 partijų.

CRK duomenimis, Seimo rinkimuose iš viso dalyvavo 934 076 rinkėjai – 62,62 procento. Palyginti su 2006 metais vykusiais rinkimais, rinkėjų aktyvumas buvo maždaug 2 proc. didesnis.

Premjeras A.Kubilius Latvijos rinkėjus lietuviams kelia pavyzdžiu.

„Jeigu norime padėti mūsų žmonėms nelengvą laikotarpį pereiti su mažesniais nuostoliais, ne tik finansiniais, bet ir psichologiniais, pasižiūrėkime ir į Latvijos rinkėjų pavyzdį“, – dėstė Lietuvos premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius