Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Černobylio tragedijos grimasos: apsigimę vaikai ir gyvūnai-mutantai iki šiol domina pasaulio mokslininkus

Tarptautinėje genetikos konferencijoje, skirtoje Černobylio tragedijos 25-mečiui, paskelbta nauja informacija apie radiacijos poveikį žmonėms ir gyvūnijai.
Černobylio apsigimimai
Černobylio apsigimimai / UK nuotr,

Konferencijoje paskelbta žinia, kad apsigimimai ir mutacijos dėl Černobylio dar tęsis apie 800 metų.

Milijonai gyventojų aplink Černobylį

TATENA (Tarptautinė atominės energetikos agentūra) suskaičiavo, kad radiacijos paplitimo zonoje šiuo metu gyvena apie 5 mln. Ukrainos ir Baltarusijos piliečių.

Šiuo metu Černobylio rajone gyvena 2,3 mln. žmonių. Ypatingos radiacijos kontrolės zonoje – beveik 1,6 mln. Visai netoli užkonservuoto bloko – 400 gyventojų.

Černobylio pasekmes iki šiol jaučia ištisos kartos. Netgi praėjus ketvirčiui amžiaus nuo tragedijos. Konferencijoje paskelbta medžiaga, kad per 25-erius metus po sprogimo dėl genetinių mutacijų Černobylio rajone ir apylinkėse dvigubai padidėjo įgimtų anomalijų skaičius. 

Profesoriaus kolekcija

Žitomyro Žemės ūkio akademijos Genetikos katedros profesorius Viačeslavas Konovalovas Ukrainos teritorijoje netgi surinko gamtos anomalijų kolekciją. Jos įspūdingiausias eksponatas – apsigimęs veršiukas, panašus į kengūrą. Mutantų kolekciją tęsia karvė su keturiais ragais, veršiukas su aštuoniomis kojomis, dvikūnis paršelis. Ir... sunkiai atpažįstama, klykianti iš siaubo žmogaus užuomazga. 

Iš viso mokslininko kolekcijoje – 100 mutantų. Šią medžiagą profesorius rinko norėdamas įrodyti, kad valdžios skelbiami duomenys apie tragedijos pasekmes – toli gražu nėra objektyvūs.

Žiūrėti į šiuos negimusius žmones ir gyvulius – kraupu. Tačiau tie, kurie gimė, paveikti radiacijos, gyvena ir kankinasi.

Išskirtines nuotraukas ramių nervų skaitytojai ras čia.

Savo moksliniame darbe „Genetiniai Černobylio katastrofos aspektai: po 25-erių metų“, mokslininkas pateikia daugiamečių tyrimų medžiagą. Genetikas, pasitelkęs muses drozofilus įrodinėja, kad dėl radiacijos poveikio genetiniai pokyčiai  išlieka per 40-tį kartų! Arba, kitaip tariant, 800 metų.

Genetikas teigia, kad jau 1992 metais neteko valdžios paramos tyrimams, nes, funkcionierių teigimu, Černobylis jau seniai nebepavojingas. Tačiau mokslininkas nepasidavė ir išvyko tęsti darbų į JAV.

Ten skleidė informaciją apie apsigimimus ir genetines mutacijas Ukrainoje. Netrukus vakarietiška žiniasklaida išplatino pirmąsias baisiosios kolekcijos nuotraukas... 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius