Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Chaosas Ukrainoje: smurtu skundžiasi ir pareigūnai, ir žurnalistai

Antradienio rytą Ukrainos Vidaus reikalų ministerija (VRM) išplatino nuotraukas, kuriose matyti degantys „Berkut“ pareigūnai. Per susirėmimus nukentėjo mažiausiai 30 žurnalistų, jie aiškina, kad pareigūnai į juos guminėmis kulkomis šaudo tyčia.
Degantys Ukrainos pareigūnai.
Degantys Ukrainos pareigūnai / Ukrainos VRM nuotr.

Anot ministerijos, per neramumus į medikus kreipėsi 118 pareigūnų, 80 iš jų gydomi ligoninėje.

Teigiama, kad pareigūnams diagnozuotos galvos traumos, lūžiai, nudegimai, durtinės žaizdos ir apsinuodijimas neaiškiomis medžiagomis.

VIDEO: Ukrainos VRM išplatintas vaizdo įrašas.
Ukrainos VRM nuotr. /Degantys Ukrainos pareigūnai
Ukrainos VRM nuotr. /Degantys Ukrainos pareigūnai

Sulaikytiesiems pradėjo reikšti įtarimus

Antradienio rytą taip pat paskelbta, kad per susirėmimus buvo sulaikyti 32 asmenys. Kp.ua, remdamasi ministerijos pateikta informacija, rašo, kad 22 iš jų sulaikyti dėl dalyvavimo riaušėse, 13 žmonių pareikšti įtarimai.

„Tyrimas tęsiamas, aiškinamasi kiekvieno asmens vaidmuo“, – teigiama ministerijos pranešime.

Žurnalistas: jei granata būtų buvusi kovinė, neturėčiau kojos

Filmuojant reportažą prie pat žurnalisto sprogo šviesos ir triukšmo granata. Tačiau mūsų žurnalistą Stanislavą Grigorijevą kažkodėl iš karto atsisakė vežti į ligoninę, – teigia „REN TV“

Kaip rašo newsru.com, per kilusius didelius neramumus Kijeve nukentėjo mažiausiai 30 žurnalistų.

„Filmuojant reportažą prie pat žurnalisto sprogo šviesos ir triukšmo granata. Tačiau mūsų žurnalistą Stanislavą Grigorijevą kažkodėl iš karto atsisakė vežti į ligoninę. Jo žaizdas susiuvo vietoje buvę savanoriai medikai, kurie budi vietoje“, – rašoma Rusijos televizijos kanalo „REN TV“ puslapyje socialiniame tinkle.

Granatos šukės sudraskė žurnalisto batus. Šiuo metu S.Grigorijevas yra ligoninėje, jam įtariamas atviras kojos lūžis. Pats žurnalistas džiaugėsi, kad sprogo šviesos ir triukšmo granata, jis įsitikinęs, kad jeigu ji būtų buvusi kovinė, jis dabar neturėtų kojos.

Pirmadienio vakarą Ukrainos „5 kanalas“ suskaičiavo 29 nukentėjusius žurnalistus, tarp kurių – šios televizijos operatorius. Televizijos „ICTV“ operatoriui guminė kulka pataikė į akį, nukentėjo ir „Komsomolskaja pravda“ fotografas. Žurnalistai teigia, kad „Berkut“ į juos šaudė tyčia.

Ukrainoje įsigaliojo prieštaringai vertinami protestų suvaržymo įstatymai, kurie išprovokavo precedento neturinčias riaušes ir kurie antradienį buvo oficialiai paskelbti vyriausybės laikraštyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius