Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cholera Zimbabvėje šluoja žmonių gyvybes (atnaujinta 13.43 val.)

Nuo diktatūros, bado ir milijardinės infliacijos kenčiančioje Zimbabvėje, remiantis išskirtiniais „Sky News“ duomenimis, kilo didžiulė choleros epidemija.
Ligoninėje
Ligoninėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Sky News“ pavyko gauti išskirtinį vaizdo įrašą, įrodantį, kad vienos šalies ligoninės tualete kraunami kalnai lavonmaišių su mirusių nuo choleros žmonių kūnais. Liudininkų teigimu, nuo ligos jau mirė apie 500 žmonių.

Vaizdo įrašas, padarytas ligoninėje, esančioje netoli sostinės Hararės, įrodo, kad tai ne šiais pavieniai susirgimai, o rimta epidemija. Vietos ligoninės neturi pakankamų vaistų ir įrangos atsargų, kad išgydytų ligonius, todėl situacija tik blogėja.

Pasak Pasaulio sveikatos organizacijos, nuo rugpjūčio mėnesio šalyje užfiksuota beveik 12 tūkstančių choleros atvejų ir 484 mirtys. Kai kurių vietos gydytojų įsitikinimų, tikrasis mirusiųjų skaičius gali siekti tūkstantį.

Liga, sparčiai plintanti per užterštą vandenį, išsikerojo visoje šalyje ir yra dar vienas Zimbabvės diktatoriaus Roberto Mugabe nesugebėjimo valdyti įrodymas. Tik šią savaitę daugelyje sostinės vietų buvo atjungtas vanduo, nes baigėsi chemikalai, kuriais jis valomas.

Cholera išplito ir į gretimą valstybę – Pietų Afriką, kurią nuo Zimbabės skiria tik spygliuota tvora, per kurią kasdien peršoka apie tūkstantį pabėgėlių iš Zimbabvės. Pietų Afrikos pasienio ligoninėje per pastarąsias porą savaičių nuo choleros buvo gydoma per 400 pacientų, dauguma jų – Zimbabvės gyventojai, čia atvykę nelegaliai, nes savo šalyje negauna gydymo.

Zimbabvės požiūrį į epidemiją puikiai nusako sveikatos ministro Davido Parirenyatwos pasiūlymas žmonėms liautis spaudus vienas kitam ranką sveikinantis, kad liga liautųsi plisti. Vyriausybė atsisakė paskelbti choleros epidemiją nacionaline nelaime. 
 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius