Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čikagos gatvėse patruliavo policininku apsimetęs paauglys

Čikagos policiją apgavo 14-metis, kuris apsimetęs policininku penkias valandas važinėjo policijos automobiliu su kitu eismą prižiūrinčiu pareigūnu, taip pat buvo bent dukart apsimetęs policininku anksčiau, pirmadienį pranešė vietos žiniasklaida.
Temos: 1 Paauglys

Policija pripažino, jog šis įvykis – rimta saugumo spraga. Pareigūnai tvirtino tiriantys, kaip berniukui pavyko atsiimti radijo siųstuvą ir baudų kvitų knygelę bei penkias valandas patruliuoti nesukeliant jokių įtarimų.

Pasak pareigūnų, berniukas „atrodė vyresnis negu 14 metų“ ir vilkėjo įprastą Čikagos policijos uniformą, išskyrus ženklelį ir pistoletą.

Apsimetėlis buvo išaiškintas, kai grįžo į nuovadą užpildyti dokumentų: seržantas pastebėjo, kad vaikinas nesegi žvaigždės pavidalo ženklelio.

„Vyresnysis policininkas visą laiką vairavo policijos automobilį, o 14-metis nebendravo su žmonėmis“, – spaudos konferencijoje sakė policijos viršininko pavaduotojas Jamesas Jacksonas.

Berniukas, kuris nepripažino savo kaltės, kad apsimetė policijos pareigūnu, anksčiau bent du kartus yra patekęs į nemalonumus, kai buvo užkluptas vilkintis Čikagos policininko uniformą.

2007 metų gruodį jis buvo sulaikytas, kai paprašė vieno policininko pavežti iki nuovados, nes neva turintis grįžti į darbą, pasakojo pastorius, kuris po šio arešto buvo paskirtas paauglio globėju.

Tačiau šis įvykis paauglio neatgrasė: policija jį vėl sulaikė uniformuotą viename prekybos centre, tačiau apsimetėlis nebuvo suimtas.

„Tai pagalbos šauksmas“, – dvasininkas Rooseveltas Watkinsas sakė radijui WBBM.

Dienraščiui „Chicago Tribune“ R.Watkinsas pasakojo, jog berniukas labai žavėjosi laidomis apie policiją ir dalyvavo šventėse, per kurias visuomenė buvo supažindinama su pareigūnų darbu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius