-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čilėje alkani plėšikautojai plėšia ir degina parduotuves (nuotraukos)

Po žemės drebėjimo įsisiautėję plėšikautojai pirmadienį grobstė parduotuves ir dvi iš jų padegė Čilės antrame didžiausiame mieste, o daugelis kitų žmonių beviltiškai ieškojo maisto ir niršo ant saugumo pareigų, neleidžiančių įeiti į prekybos centrus.
Neramumai po žemės drebėjimo Čilėje
Neramumai po žemės drebėjimo Čilėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jis pilnas – ten apstu vandens, maisto, sauskelnių, tačiau policija mūsų neleidžia į vidų“, – skundėsi vienas vyras, stovintis prie vieno prekybos centro Konsepsjone, kuriame buvo paskelbta komendanto valanda, siekiant pažaboti plėšikavimą ir smurtą.

Išsirikiavę policininkai ir kariai stengėsi sulaikyti marodierius, tačiau jų veiksmai kurstė minios pyktį. „Būtų puiku, jeigu jie dalytų prekes arba bent pardavinėtų jas mums“, – priekaištavo 42 metų Carmen Norin.

Įtampa dar labiau padidėjo, kai policija ašarinėmis dujomis mėgino išvaikyti įpykusių žmonių minią, užpuolusią prekybos centrą „Bigger“. Marodieriai padegė pastatą, kai jiems nebuvo leista į jį patekti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Humanitarinė pagalba nuo žemės drebėjimo nukentėjusiems žmonėms
Humanitarinė pagalba nuo žemės drebėjimo nukentėjusiems žmonėms

Virš liepsnų apimto pastato pakibo milžiniškas juodų dūmų debesis.

Pajūrio miestas Konsepsjonas, esantis už 500 kilometrų į pietus nuo Santjago, yra praėjusį šeštadienį smogusio itin stipraus 8,8 balo žemės drebėjimo labiausiai nuniokotoje zonoje. Mieste gyvena apie 600 tūkst. žmonių. Pranešama, kad požeminiai smūgiai jau nusinešė mažiausiai 723 žmonių gyvybes.

Įgriuvus liepsnų apimto prekybos centro stogui buvo sužeistas vienas savanoris ugniagesys. Pareigūnai išgelbėjo vieną žmogų, kuris išbėgo iš pastato liepsnodamas ir šaukdamas.

Minėtas prekybos centras yra jau antras, padegtas pirmadienį. Kituose miesto rajonuose marodieriai lipo ant autobusų stogų, mėgindami patekti į paliktus ir apgadintus namus bei juos apiplėšti.

„Čia žmonės plėšia netgi ugniagesių stotis, – sunkiai atsiduso Konsepsjono priešgaisrinės apsaugos departamento vadovas Jaime Jara. – Suprantame, kad žmonėms reikia valgyti, tačiau plėšti ligonines ir klinikas... Kaip mes galime tarnauti savo žmonėms?“

Praėjusią naktį vienas žmogus buvo nušautas neaiškiomis aplinkybėmis, o dar bent 160 suimti, nes apžeidė komendanto valandos sąlygas.

Komendanto valanda žemės drebėjimo nuniokotuose Čilės regionuose paskelbta pirmą kartą nuo 1990 metų, kai žlugo Augusto Pinocheto diktatūros režimas.

Konsepsjone policininkams padeda šimtai karių, o Čilės prezidentė Michelle Bachelet nurodė, kad labiausiai žemės drebėjimo nuniokotuose regionuose bus dislokuota iš viso 7 tūkst. karių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius