Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čilėje prezidentu prisaikdintas Pinera

Čilėje ketvirtadienį prisaikdintas naujasis prezidentas, dešiniųjų pažiūrų milijardierius, verslininkas Sebastianas Pinera - tą pačia dieną šalį sudrebino trys stiprūs požeminiai smūgiai.
 Sebastianas Pinera
Sebastianas Pinera / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisaikdinimo ceremonija vyko Valparaiso mieste, esančiame už 120 km nuo Santjago, kai požeminiai smūgiai, kurių vieno stiprumas siekė 7,2 balo, gąsdino žiūrovus.

„Aš prisiekiu“, – ištarė S.Pinera,perimdamas šalies valdymą iš kairiųjų pažiūrų Michelle Bachelet, užbaigusios savo ketverių metų kadenciją prezidentės poste.

Lygiai prieš savaitę S.Pinera pažadėjo, kad jo vyriausybė daug dėmesio skirs žemės drebėjimo ir po jo kilusio cunamio bangų nuniokotos šalies atstatymui.

S.Pinera pažadėjo imtis efektyvaus veiksmų plano kovojant su stichijos padariniais. Jis paskyrė penkis naujus administratorius labiausiai nukentėjusiems centriniams ir pietiniams šalies regionams: Santjago metropoliniam, Išvaduotojo generolo Bernardo O'Higinso, Maulio, Biobijo ir Araukanijos regionams.

„Šį planą sudaro keturi gerai apibrėžti etapai: patenkinti skubiausius piliečių poreikius; rasti dingusius žmones; suteikti tinkamą ir savalaikę pagalbą ligoniams bei sužeistiesiems; ir atstatyti įstatymą ir tvarką, kad žmonės galėtų vėl taikiai gyventi“, – sakė jis.

Vasario 27 dieną įvykęs galingas žemės drebėjimas ir jo sukeltos cunamio bangos nusinešė mažiausiai 497 žmonių gyvybes (kovo 8–osios duomenimis) ir dar 2 mln. gyventojų paliko be pastogės.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius