-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

CNN: kompiuterių įsilaužėliai iš Rusijos sužinojo Baracko Obamos dienotvarkę

Rusijos kompiuteriniai įsilaužėliai, praėjusių metų lapkritį atjungę JAV Valstybės departamento serverius, pateko ir į Baltųjų rūmų kompiuterius, praneša CNN.
Pareigūnai prie Baltųjų rūmų
Pareigūnai prie Baltųjų rūmų / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kol kas teigiama, kad prie slaptos informacijos įsilaužėliai neprasibrovė. Tačiau net kelių spec. tarnybų tyrimas parodė, kad įsilaužėliai galėjo pasinaudoti ir itin vertingais duomenimis. Pavyzdžiui, prezidento Baracko Obamos dienotvarke, kuri laikoma paslaptyje.

Nors formaliai prezidento dienotvarkė nėra pažymėta ženklu „slaptai“, tačiau kai kurios užsienio žvalgybos tarnybos už tokius duomenis siūlo finansinį atlygį.

Kai kurios užsienio žvalgybos tarnybos už tokius duomenis siūlo finansinį atlygį.

Prieš mėnesį CNN šaltiniai įsilaužimą į JAV Valstybės departamento serverius pavadino pačia didžiausia kibernetine ataka. Tuomet kanalas CNN svarstė, kad įsilaužėliai dirba Rusijos vyriausybei.

Dabar CNN teigia, kad tyrimas tęsiamas, FTB ir JAV Slaptoji tarnyba (sauganti pirmuosius asmenis) aiškinasi įsilaužimo aplinkybes. Ir nors įsilaužėliai veikė per vadinamuosius tarpinius proxy serverius, tyrimo metu aptikta konkrečių kodų ir žymių, kurios įrodo, kad šnipinėta Rusijos naudai.

Pati svarbiausia informacija nebuvo nutekinta?

Valstybės saugumo vadovo patarėjas Benas Rhodesas atsisakė patvirtinti šią informaciją, bet patvirtino CNN žurnalistams, kad jokia ypatingai jautri, valstybinės svarbos informacija nutekinta nebuvo.

JAV jau kelis mėnesius yra atakuojama kibernetinių įsilaužėlių iš Rusijos.

Vienas JAV valstybės departamento pareigūnas atskleidė, kad JAV jau kelis mėnesius yra atakuojama kibernetinių įsilaužėlių iš Rusijos. Nei valstybės departamento vadovybė, nei Rusijos ambasada JAV tokių pareiškimų nekomentavo.

Šios naujienos paskelbtos po to, kai buvęs gynybos žvalgybos vadas leitenantas Michaelas Flynnas „Fox News“ eteryje pareiškė, kad buvusios valstybės sekretorės Hillary Clinton elektroninio pašto paskyra galimai buvo sekama Rusijos, Kinijos, Indijos ir net Šiaurės Korėjos žvalgybų.

Stipriausia demokratų kandidate į JAV prezidento postą laikoma H.Clinton pastaruoju metu sulaukė daug kritikos dėl savo tarnybos metu naudoto privataus elektroninio pašto. Pati H.Clinton teisinosi, jog tokį sprendimą, nepažymėti specialia apsauga valstybinės svarbos laiškų, lėmė tiesiog patogumo paieškos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius