-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Costa Concordia“ plaukusi moteris: vyras paaukojo gyvybę dėl manęs

61-erių prancūzei Nicolei Serval praėjęs penktadienis įsimins kaip viena juodžiausių gyvenimo dienų. Ji su savo vyru plaukė kruiziniu laivu „Costa Concordia“. Laivui pradėjus skęsti moteriai pavyko išsigelbėti, tačiau to, deja, nepavyko padaryti jos 71-erių vyrui. Laikraščiui „Le Figaro“ N.Serval pasakojo, kaip įvyko tragedija. Tuo tarpu iš nelaimės vietos pranešama, kad iš laivo teka kol kas nenustatytas skystis.
„Costa Concordia“ keleivių gelbėjimo operacija
„Costa Concordia“ keleivių gelbėjimo operacija / „Scanpix“ nuotr.

– Jūs sakote, kad vyras išgelbėjo Jums gyvybę? – „Le Figaro“ paklausė moters.

– Taip. Tai akivaizdu! Aš vyrui skolinga gyvybę. Jis pasakė man: „Nagi, šok“. Aš nemoku plaukti, todėl atidavė man savo gelbėjimosi ratą. Aš bijojau šokti, tuomet jis tai padarė pirmas. Paskui jį šokau ir aš. Aš stengiausi plaukti ant nugaros. Pašaukiau jį, o jis man atsakė: „Nesijaudink! Aš kaip nors išsikrapštysiu“. Vandens temperatūra geriausiu atveju siekė 8 laipsnius. Daugiau aš jo nemačiau... Būdama vandenyje galvojau apie vaikus ir anūkus. Taip aš stengiausi išsilaikyti. Stengiausi išgyventi. Nežinau, kaip man tai pavyko.

– Kas atsitiko paskui?

– Aš plaukiau pakankamai ilgai. Negaliu pasakyti, kiek tiksliai laiko praėjo. Paskui mane banga nubloškė ant uolos. Mus čia pasitiko vietos kaimelio gyventojai. Jie nuvedė mus į bažnyčią. Buvau sušalusi iki pat kaulų. Mano suknelė buvo pernelyg plona, ir bažnyčioje mes suradome sutaną. Aš paėmiau ją. Taip sugebėjau sušilti.

– Ar turite planą, ką darysite dabar?

– Vietos valdžia ir kompanija „Costa“ davė mums telefonų numerius. Mano dukra viskuo pasirūpins, nes aš paprasčiausiai neturiu jėgų tuo užsiimti.  Labai pavargau, vis dar neatsigavau po patirto šoko. Dukra vyks į Italiją suderinti mano vyro kūno pargabenimo reikalų. Aš pykstu, nes mums neužteko valčių, ir niekas neišgelbėjo mano vyro. Pirmos penkios dienos kruizo, kurį mums padovanojo vaikai, buvo nuostabios. Tai buvo jų dovana mano 60-ečio proga. Mes pirmą kartą išvykome į kelionę. Paskui įvyko tragedija. Tai paskutinis prisiminimas apie vyrą.

„Jis išėjo iš gyvenimo kaip herojus“

N.Serval duktė Edwige taip pat pasidalino su prancūzų žurnalistais mintimis apie šį baisų įvykį.

– Kaip manote, kodėl Jūsų tėvui nepavyko išsigelbėti?

Mama nemoka plaukti, ir tai, kad ji išsigelbėjo, yra stebuklas

– Mano tėvai praleido į gelbėjimo valtis vaikus, nes galvojo, kad juos pirmus reikia ten susodinti. Galiausiai jiems nebeužteko valčių, ir dviems teko tik vienas gelbėjimo ratas.

– Taigi, tėvas pasiaukojo dėl Jūsų mamos.

– Taip, jis išgelbėjo mamą. Jis išėjo iš gyvenimo kaip herojus. Jis visada toks buvo. Tai buvo tikra meilė. Jie taip stipriai mylėjo vienas kitą. Mama nemoka plaukti, ir tai, kad ji išsigelbėjo, yra stebuklas.

– Šis kruizas buvo Jūsų dovana?

– Tai buvo bendra šeimos dovana mamai jos 60-ečio proga. Aš kraustausi iš proto dėl tokios neteisybės!

– Ar Jūs kovosite?

– Taip, nes mama liko viena. Aš negaliu palikti jos vienos. Kovosiu ir dėl savo tėvo atminimo. Reikalausiu ataskaitos iš kompanijos.

Kruizinis laivas „Costa Concordia“, kuriuo plaukė per 4 200 žmonių, nuskendo prie Italijos Džilijo salos praėjusį penktadienį vakare. Paskutiniais duomenimis, šeši žmonės žuvo, dar 29 žmonės yra laikomi dingusiais be žinios. Nuo 40 iki 60 žmonių per nelaimę patyrė įvairaus sunkumo traumas.

Teka skystis

Tuo tarpu BBC praneša, kad iš laivo ėmė tekėti kažkoks skystis. Italijos aplinkosaugos ministras Corrado Clini teigia, kad kol kas neaišku, ar tekantis skystis yra degalai. Ministras sako, kad šiame rajone gali būti įvesta nepaprastoji padėtis ir perspėjo apie gresiančią ekologinę katastrofą jeigu skurbiai nebus griebtasi visų reikalingų priemonių.

Į katastrofą pakliuvusiame laive buvo beveik 2,5 tūkst. tonų kuro. Siekiant užkirsti kelią degalų plitimui, pirmadienį aplink laivą turėjo būti pradėtos montuoti nuo teršalų aplinką turinčios apsaugoti užtvaros.

Tačiau „Reuters“ pažymi, kad šių užtvarų montavimas dėl blogo oro kuriam laikui atidėtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius