Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

CŽV buvo parengusi „Al Qaeda“ lyderių sučiupimo arba nužudymo planą

JAV centrinė žvalgybos valdyba (CŽV) 2001 metais buvo parengusi slaptą „Al Qaeda“ lyderių sučiupimo ar sunaikinimo planą, bet dabartinis žinybos vadovas Leonas Panetta jį panaikino, vėlai sekmadienį pranešė įtakingas šalies verslo laikraštis „The Wall Street Journal“, remdamasis buvusių žvalgybos darbuotojų pareiškimais.
 2001 m. rugsėjo 11 d. su teroristine grupuote „Al Qaeda“ susiję teroristai užgrobė keturis keleivinius lėktuvus.
2001 m. rugsėjo 11 d. su teroristine grupuote „Al Qaeda“ susiję teroristai užgrobė keturis keleivinius lėktuvus. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 CŽV Al Qaeda

Leidinio šaltiniai pranešė, kad po 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro aktų CŽV buvo įsteigtas nedidelis padalinys, kad išnagrinėtų galimybę sunaikinti „Al Qaeda“ lyderius.

Pagal minėtą planą buvo numatyta sudaryti žvalgybos valdybos ir specialiosios paskirties būrio karių grupes, skirtas operacijoms, panašioms į tas, kurias rengė izraeliečiai, kai teroristai įvykdė išpuolius prieš jų sportininkus per Miuncheno olimpiadą.

„The Wall Street Journal", kuris remiasi trimis neįvardytais žvalgybos darbuotojais, duomenimis, diskusijos dėl šio plano liovėsi praėjus pusmečiui po jo pateikimo.

Kaip pažymi laikraštis, nei L.Panetta, kuris sužinojęs apie šį planą anuliavo jį birželio 23 dieną, nei Kongreso nariai detalių šiuo klausimu nepateikė.

Diskusijos, kilusios dėl CŽV veiklos po rugsėjo 11-osios teroro aktų, pastaruoju metu tapo itin audringos, mat septyni JAV demokratų partijai atstovaujantys Kongreso nariai paskelbė laišką, kuriame apkaltino CŽV vadovybę, kad ji nepakankamai informavusi Kongresą apie žinybos darbą, o kai kuriais atvejais net melavo įstatymų leidėjams.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius