Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

CŽV lėktuvai tūpdavo Lenkijoje, pirmą kartą patvirtinta oficialiai

Lenkijos Helsinkio žmogaus teisių fondo atstovai paskelbė naują informaciją, patvirtinančią, jog šioje šalyje CŽV lėktuvai leisdavosi – pirmą kartą tai patvirtinta oficialiai, rašo Lenkijos naujienų agentūra PAP.
Bent vieną kartą slaptas CŽV lėktuvas leidosi ir Vilniuje
Lenkija oficialiai patvirtino, kad jos teritorijoje tūpdavo CŽV lėktuvai. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Fondas informaciją surado Lenkijos aeronavigacijos paslaugų agentūros pranešime apie šešis amerikiečių lėktuvų skrydžius į Šymanų oro uostą Varmijos ir Mozūrų vaivadijoje 2003 metų vasario – rugsėjo mėnesiais.

Pasak Fondo darbuotojos Dorotos Pudzianowskos, ši naujausia žinia patvirtina, jog ketverius metus Lenkijos vyriausybė slėpė skrydžius į Šymanus. Tačiau, pabrėžė D.Pudzianowska, tai dar nepatvirtina, jog Lenkijoje būta ir CŽV kalėjimų.

Nustatyta, kad penkis kartus lėktuvai į Lenkiją skrido iš Afganistano sostinės Kabulo ir kartą iš Maroko sostinės Rabato. Būtent ten buvo slaptieji centrai, kuriuose buvo laikomi kaliniai.

Lenkijos URM atstovas spaudai Piotras Paszkowskis sakė, jog galutinį atsakymą, ar Šymanuose CŽV lėktuvai tikrai tūpdavo, duos prokuratūros tyrimas.

Kiek anksčiau smulkią informaciją apie CŽV lėktuvus ir jų skrydžių maršrutus informavo dienraštis „Rzeczpospolita“. 2009 balandį jame rašyta apie 6 lėktuvus, kurie buvo nutūpę Šymanuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius