Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

D.Britanijoje už dujas ir elektrą teks mokėti 7 proc. daugiau

Didžiosios Britanijos energetikos kompanija „British Gas“ pranešė, kad dujų ir elektros sąskaitos šalies namų ūkiams nuo ateinančio mėnesio padidės vidutiniškai 7 proc. Didinti kainas vartotojams verčia augančios didmeninės dujų ir elektros energijos kainos, praneša naujienų kanalas „Sky News“.
Dujinė viryklė
Dujinė viryklė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Bendrovės teigimu, dėl kainų didinimo savaitinės dujų ir elektros sąskaitos padidės vidutiniškai 1,5 svaro sterlingų. Maždaug 8 mln. klientų pajus sąskaitų padidėjimą nuo gruodžio 10 dienos, pabrėžė „British Gas“.

Bendrovės atstovas tikino, kad iki balandžio kainos nebus didinamos 300 tūkst. pažeidžiamiausių klientų, tokių kaip mažiausias pajamas gaunantys pensininkai.

Tačiau šitokie „British Gas“ planai kelia pasipiktinimą, ypač dėl to, kad šių metų liepą bendrovė pranešė, jog jos pelnas iš dujų pardavimo pirmąjį šių metų pusmetį beveik padvigubėjo – nuo 295 mln. šoktelėjo iki 585 mln. svarų sterlingų.

„British Gas“ akcentuoja, kad tai bus pirmas kainų didinimas per daugiau nei dvejus metus.

Paklaustas, kodėl didinamos kainos vartotojams, nors didmeninės kainos yra perpus mažesnės nei prieš dvejus metus, „British Gas“ generalinis direktorius Philas Bentley sakė: „Per praėjusius metus didmeninės kainos padidėjo 25 proc., todėl mes dujas pardavinėjome nuostolingai, o tai negali tęstis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius