Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas sveikatos apsaugos sekretoriumi siūlo skirti aršų „Obamacare“ kritiką T.Price'ą

Išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas Sveikatos apsaugos ir socialinio aprūpinimo departamento vadovu pasiūlė skirti Atstovų Rūmų narį iš Džordžijos Tomą Price'ą.
Tomas Price'as
Tomas Price'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis respublikonas yra vienas aršiausių kadenciją baigiančio prezidento Baracko Obamos inicijuotos sveikatos apsaugos reformos kritikų.

Šis D.Trumpo pasirinkimas iškart sulaukė įtakingų Kongreso demokratų kritikos.

Jeigu Senatas pritars T.Price'o paskyrimui, jam teks pagrindinis vaidmuo įgyvendinant D.Trumpo pažadą atšaukti dabartinį sveikatos apsaugos įstatymą (angl. „Obamacare“).

Rinkimų kampanijos metu D.Trumpas žadėjo pergalės atveju skubiai imtis veiksmų iš esmės peržiūrėti „Obamacare“, tačiau kol kas miglotai kalba apie tai, kaip jį ketina keisti.

62 metų T.Price'as, kuris yra šeštą kadenciją Atstovų Rūmuose dirbantis chirurgas ortopedas, pastaruosius dvejus metus vadovavo Biudžeto komitetui.

Išrinktasis prezidentas sako, kad norėtų išlaikyti tas įstatymo nuostatas, kurios leidžia jauniems žmonėms naudotis jų tėvų sveikatos draudimu ir užkerta kelią draudimo kompanijoms atsisakyti dengti chroniškomis ligomis sergančių asmenų sveikatos priežiūros išlaidas.

B.Obamos sveikatos priežiūros įstatymo pakeitimas yra „vienas iš dalykų, kuriuos D.Trumpas ketina patikėti sveikatos apsaugos sekretoriui“, sakė išrinktojo prezidento atstovas spaudai Jasonas Milleris.

Demokratai suskubo pareikšti, jog nepritaria D.Trumpo pasirinkimui ir kovos prieš T.Price'o paskyrimą Senate.

Niujorko senatorius Chuckas Schumeris, būsimas demokratų lyderis Senate, pareiškė, kad T.Price'as įrodė esantis gerokai nutolęs nuo to, ko nori dauguma amerikiečių iš „sveikatos apsaugos programų ir paslaugų senjorams, neįgaliesiems bei moterims“.

„Siūlyti Kongreso narį T.Price'ą skirti sveikatos apsaugos sekretoriumi yra tas pats, kaip patikėti lapei saugoti vištidę“, – kalbėjo C.Schumeris.

62 metų T.Price'as, kuris yra šeštą kadenciją Atstovų Rūmuose dirbantis chirurgas ortopedas, pastaruosius dvejus metus vadovavo Biudžeto komitetui.

Antradienį ryte išplatintame pareiškime T.Price'as sakė, kad „yra labai dėkingas už jam parodytą pasitikėjimą ir jaučia didžiulį entuziazmą dėl galimybės prisijungti prie komandos, kuri Amerikos žmonių labui spręs priešakyje laukiančius iššūkius“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius