-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Tuskas: kalbomis apie A.Hitlerį buvęs Londono meras peržengė ribas

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas antradienį apkaltino buvusį Londono merą konservatorių Borisą Johnsoną „peržengus ribą“ savo pareiškimu, esą Europos Sąjunga elgiasi kaip Vokietijos nacių diktatorius Adolfas Hitleris.
Donaldas Tuskas
Donaldas Tuskas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Negaliu toliau tylėti“, – sakė D.Tuskas žurnalistams Kopenhagoje, komentuodamas šį B.Johnsono, kuris yra aktyvus Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš ES šalininkas, pasisakymą.

Jis peržengė priimtinos politinės diskusijos ribas, pažymėjo D.Tuskas.

„Reikėtų visiškai ignoruoti tokius absurdiškus argumentus, jeigu jie nebūtų suformuluoti vieno iš įtakingiausių žmonių valdančiojoje partijoje. Borisas Johnsonas peržengė racionalios diskusijos ribas, pademonstruodamas politinę amneziją“, – sakė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas.

B.Johnsonas šį kontroversišką palyginimą pateikė gegužės 15 dieną interviu laikraščiui „The Sunday Telegraph“, kalbėdamas apie birželio 23-iąją Jungtinėje Karalystėje vyksiantį referendumą dėl tolesnės šalies narystės ES.

Pasak B.Johnsono, pastaruosius du Europos istorijos tūkstantmečius nuolat mėginta suvienyti žemyną ir sukurti vieną valstybę, primenančią Romos imperiją.

„Napoleonas, Hitleris – įvairūs žmonės mėgino tai padaryti ir tai baigėsi tragiškai. ES mėgina tai padaryti kitokiais metodais, – laikraščiui „The Sunday Telegraph“ sakė prieš dvi savaites kadenciją baigęs Londono vadovas. – Tačiau esminė problema ta, kad nėra pamatinės ištikimybės Europos idėjai. Nėra vieno autoriteto, kurį visi gerbtų arba suprastų. Tai ir sukelia šį milžinišką demokratinį vakuumą.“

„Scanpix“/AP nuotr./Londono meras Borisas Johnsonas
„Scanpix“/AP nuotr./Borisas Johnsonas

D.Tuskas pažadėjo nesikišti į Didžiosios Britanijos vidaus politines diskusijas, tačiau pažymėjo, kad, jo nuomone, tokios B.Johnsono kalbos yra neatsakingos.

„ES galima kaltinti dėl daugelio dalykų, tačiau ji vis dar yra veiksmingiausia užkarda nuo visuomet pavojingų ir neretai tragiškų konfliktų tarp Europos tautų“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius