-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Tuskas ir L.Kaczynskis kaltinami alkoholizmu

Artėjant rinkimams į Europos Parlamentą tarp Lenkijos premjero Donaldo Tusko ir prezidento Lecho Kaczynskio įsiplieskė tikras „alkoholinis karas“ – abu politikai kaltina vienas kitą piktnaudžiavimu stipriaisiais spiritiniais gėrimais. Ir nors pusė lenkų nežino, ką veikia europarlamentarai, ši pirmųjų šalies asmenų priešprieša rodo, kad politinė kova aštrėja.
L.Kaczynskis
L.Kaczynskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Tusko Piliečių platforma dar vasarį paskelbė, jog valstybės vadovo administracija užpirko degtinės ir viskio už 700 eurų. Maža to, šie gėrimai supilstyti į mažyčius buteliukus, kuriuos paprastai perka žmonės, norintys nuslėpti, jog turi problemų dėl alkoholio. Be to, alkoholis mažuose buteliukuose daug brangesnis.

Į tai L.Kaczynskio kanceliarija atsakė: „Kiek mums žinoma, ministro pirmininko aparatas jau išleido 16 tūkst. eurų vynui.“

Balandį brolių Kaczynskių „Įstatymo ir teisingumo“ partija pradėjo Piliečių platformos puolimą žiniasklaidoje. Eteryje pasirodė virtinė filmukų, kuriuose D.Tusko partijai metami įtarimai kyšininkavimu ir protegavimu. Tada į šį įtariamųjų sąrašą patekęs daugumos atstovas 44 metų Januszas Palikotas, turtingas vyndarys ir svarbus premjero partijos narys, atvirai apkaltino L.Kaczynskį alkoholizmu ir pareikalavo, kad būtų paskelbta ataskaita apie jo sveikatos būklę. "Niekas niekada nematė jo girto, – pareiškė vienas „Įstatymo ir teisingumo“ partijos narys. – L.Kaczynskis negeria, jis gali valandų valandas sėdėti su viena taure vyno.“

Dar vienas kuriozinis atvejis nutiko „Įstatymo ir teisingumo“ partijos nariui Marekui Latasui. Jis vairavo automobilį neblaivus, pripūtė į policijos alkoholio matuoklį 0,7 promilės (leistina riba Lenkijoje – 0,2 promilės) ir aiškinosi tądien tikriausiai „suvalgęs per daug obuolių“, o jei ir gėręs, tai tik iš vakaro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius