Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dagestane mirtininkui atakavus karinę dalį netoli Buinaksko, žuvo mažiausiai 3 kariai

Dagestane sekmadienį naktį mirtininkui atakavus karinę dalį netoli Buinaksko, mažiausiai trys kariai žuvo, o dar daugiau kaip 30 buvo sužeisti, kai kurie itin sunkiai, pranešė šios neramios Rusijos Kaukazo respublikos pareigūnai.
Poligonas „Dalnyj“, kuriame įvykdytas sprogdinimas
Poligonas „Dalnyj“, kuriame įvykdytas sprogdinimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešama, sprogiųjų medžiagų prikrautas „Žiguli“ prasiveržė į 136-osios motorizuotųjų šaulių brigados poligono „Dalnyj“ teritoriją maždaug pirmą valandą nakties.

„Incidentas įvyko tuščiame lauke netoli karių palapinių miestelio“, – sakė Dagestano teisėsaugos institucijų atstovai. Jų teigimu, mirtininko susprogdinto sprogdinimo įtaiso galingumas prilygo maždaug 100 kg trotilo.

Pasak Rusijos gynybos ministerijos oficialiojo atstovo Aleksejaus Kuznecovo, batalioną saugantiems kariams pavyko užkirsti kelią mirtininkui į stovyklos teritoriją. „Lauko stovyklą saugoję kariai po įspėjamųjų šūvių paleido ugnį į teroristą. Nevaldomas mirtininko automobilis atsitrenkė į karinės dalies sunkvežimį“, – sakė jis.

Sprogimas, pasak A.Kuznecovo, įvyko palapinių miestelio pakraštyje, todėl buvo išvengta dar daugiau aukų.

Kai į teroro akto vietą išvažiavo operatyvinė tyrimo grupė, jos kelyje sprogo antrasis sprogdinimo įtaisas.Karo medikai kovoja dėl penkių sunkiai sužeistų karių gyvybės. „32 kariai iš 136-osios motorizuotųjų šaulių brigados Buinakske, nukentėję per teroro aktą, nuvežti į vietos karo ligonines, kur jiems suteikiama būtina medicinos pagalba“, – pareiškė A.Kuznecovas.

Pasak jo, „karo medikai kovoja dėl penkių sunkiai sužeistų karių gyvybės“. „27 kariai patyrė lengvų ir vidutinio sunkumų sužeisimų, jų gyvybei pavojus negresia“, – sakė A.Kuznecovas.

Kai į teroro akto vietą išvažiavo operatyvinė tyrimo grupė, jos kelyje sprogo antrasis sprogdinimo įtaisas. Jis sprogo tuo metu, kai automobilis su milicininkais jau pravažiavo pro šalį, todėl niekas nenukentėjo.

Kariai Buinakske jau ne kartą buvo tapę kovotojų taikiniu. Kiek daugiau nei prieš mėnesį, liepos 23 dieną, nežinomiems asmenims apšaudžius šiame mieste dislokuotus 136-osios motorizuotųjų šaulių brigados karius, du kariškiai žuvo iškart, o vienas mirė nuvežtas į ligoninę.

2007 metų vasario 11 dieną netoli Buinaksko 136-osios motorizuotųjų šaulių brigados kariams grįžtant iš pratybų, suveikė sprogimo įtaisas padėtas šalia kelio. Jėgos struktūrų duomenimis, jo galingumas prilygo 3 kg trotilo. Du žmonės žuvo, dar du kariai buvo sužeisti.

Kruviniausias išpuolis aktas Buinakske įvyko 1999 metų rugsėjo 4 dieną, kai susprogdinus gyvenamąjį namą žuvo 64 žmonės. Praėjus kelioms dienoms po to paslaptingomis aplinkybėmis buvo susprogdinti du gyvenamieji namai Maskvoje ir vienas Volgodonske.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius