Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalai Lama ragina tibetiečius nešvęsti Naujųjų metų

Dalai Lama sekmadienį, likus kelioms dienoms iki suplanuoto susitikimo su JAV prezidentu Baracku Obama, kurį jau pasmerkė Pekinas, paragino savo tautiečius nešvęsti Losaro – tibetiečių Naujųjų metų.
Dalai Lama lankosi Indijoje
Dalai Lama / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Su tokiu raginimu ištremtas tibetiečių dvasinis lyderis kreipėsi į šimtus tibetiečių, kurie dvi savaites trunkančio Losaro pradžios proga susirinko į pagrindinę budistų šventyklą šiaurės Indijos Dharamsalos miestelyje.

„Mes girdėjome sakant Tibete, kad jie nešvęs Losaro. Turime gerbti jų raginimą ir jo laikytis“, – tibetietiškai sakė Dalai Lama.

Po apeigų Dalai Lama pridūrė, kad tremtyje gyvenantys tibetiečiai turi daug laisvių, apie kurias gali tik svajoti jų tautiečiai Tibete.

Tai jau antri metai iš eilės, kai tibetiečiai Dharamsaloje, kurioje yra įsikūręs Dalai Lama, nešvęs Losaro. Ši šventė tradiciškai minima dainomis ir šokiais.

Praėjusiais metais tibetiečiai tremtyje sutartinai atšaukė Naujųjų metų minėjimą, taip siekdami pareikšti protestą dėl kinų valdžios persekiojimo bangos, kuri kilo po 2008 metų kovo mėnesio sukilimo Tibete.

Kinija penktadienį paragino Jungtines Valstijas atsisakyti planų vasario 18 dieną surengti ilgai rengtą B.Obamos ir Dalai Lamos, kurį Pekinas kaltina separatizmo siekiais, susitikimą.

Pats Dalai Lama sako, kad jis siekia tik plačios autonomijos savo gimtajam kraštui, iš kurio pabėgo 1959 metais.

JAV pabrėžia, kad jos Tibetą laiko neatsiejama Kinijos dalimi, bet nori, jog Pekinas savo nesutarimus su Dalai Lama dėl šio atokaus kalnuoto regiono ateities išspręstų dvišalėmis derybomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius